Nu de zomervakantie achter de rug is, heeft Nederland haar zinnen gezet op de herfstvakantie. Waar Belvilla tijdens de zomer door vakantieminnend Nederland het aantal boekingen zag stijgen voor een vakantiehuis binnenlands, ziet zij deze trend nu doorzetten richting de herfst.

Het aantal boekingen voor een herfstvakantie in Nederland is gestegen met 63% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Populaire regio’s zijn onder andere Gelderland en Overijssel.

Nederland blijft voorkeursbestemming

Nederland is populair komende herfstvakantie. Naast de regio’s Gelderland en Overijssel waar het aantal buitenlandse boekingen steeg met 45% en 74%, valt Noord-Brabant ook binnen de top 3 populairste plekken. Hier steeg het aantal boekingen met 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “We voorspelden vlak voor de zomer dat de vraag naar vakantiehuizen en vakantieparken in eigen land zou toenemen. Nu de grenzen wel weer open zijn, zien we alsnog dat mensen niet heel ver gaan en in eerste instantie kiezen voor een vakantie hier of in een van de buurlanden”, licht Hanita van der Meer, Brand PR Director bij Belvilla, toe. De boekingen voor de herfstperiode bevestigen dit. Maar 7% van alle gemaakte boekingen door Nederlanders is voor een herfstvakantie in België. Voor Duitsland ligt dit percentage net ietsje hoger, namelijk 9%. Dat maakt Nederland de populairste vakantiebestemming voor de herfst. 

 

Last minute boekingen, een prominente trend

Naast dat Nederland bestempeld is als voorkeursbestemming, heeft de pandemie ook een andere trend teweeggebracht, namelijk last minute boekingen. Met nog veel onzekerheden op het gebied van reizen over de grens, wachten we liever wat langer met boeken totdat de gewenste vakantieperiode in de buurt komt. In de afgelopen 7 dagen is het aantal boekingen voor de herfst gestegen met 54% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen ziet Belvilla het aantal boekingen flink stijgen. In Italië is namelijk in diezelfde periode het aantal binnenlandse boekingen met 222% toegenomen. In België en in Frankrijk ziet de specialist een stijging van 100% en 95%. Voor deze landen is het lokaal boeken een volledig nieuwe trend, omdat zij normaal gesproken gewend zijn om buitenlandse gasten te verwelkomen. De verwachting is dat trend om last minute en lokaal te boeken nog wel even doorzet. 

Bron en meer informatie: www.belvilla.nl