JWP Investments, eigenaar van onder andere vakantiepark keten ‘TopParken’ gaat recreatiepark Dommelsvoort ontwikkelen als 'The Dutch Palm'. Met circa 75 hectare grond wordt dit een van de grootste vakantieresorts in Europa, met zo'n 700 hoogwaardige vakantiewoningen en villa’s en tal van faciliteiten.

JWP Investments, eigenaar van onder andere vakantiepark keten ‘TopParken’ gaat recreatiepark Dommelsvoort ontwikkelen als 'The Dutch Palm'. Met circa 75 hectare grond wordt dit een van de grootste vakantieresorts in Europa, met zo'n 700 hoogwaardige vakantiewoningen en villa’s en tal van faciliteiten.

Recent werden hiervoor de benodigde overeenkomsten getekend door de gemeente Cuijk en deze ontwikkelaar.

In de komende drie tot vijf jaar zal TopParken ongeveer 700 luxe vakantiewoningen gaan bouwen in het gebied dat grenst aan de Kraaijenbergse plassen. Hier komt een vakantie schiereiland met veel hoogwaardige faciliteiten dat doet denken aan de bekende kunstmatig aangelegde Palmeilanden in Dubai. Binnen een periode van één jaar wordt gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. Het gebied wordt ontwikkeld in meerdere fases.

TopParken bestempelt de ontwikkeling en het gebied als een fantastische en unieke uitbreiding in haar portefeuille en wil met een ‘Dutch Palmeiland’ in Nederland een toonaangevend gebied ontwikkelen dat de omgeving van Cuijk en Nederland als bijzondere bestemming op de kaart zet. 

Snelle start en uitvoering

De gemeente Cuijk is blij met de samenwerking met TopParken. Wethouder Maarten Jilisen: “Dommelsvoort is een prachtig gebied met volop mogelijkheden. Het is fantastisch dat er nu toch nog zo snel tot ontwikkeling wordt overgegaan met een plan dat naadloos aansluit bij het gebied en onze ambities. Alles ligt klaar voor een snelle start en uitvoering.” 

Voorgeschiedenis

De gebiedsontwikkeling in Dommelsvoort kent een lange voorgeschiedenis. Wat begon met de selectie van de ontwikkelaar Consortium Van Boekel BV (Zeeland) en ABC Vastgoed (Arnhem) in 2000, mondde in 2016 uit in een juridisch conflict omdat de bouw van het recreatiepark door deze ontwikkelaar achterwege bleef. De gemeente was daarentegen wel alle verplichtingen nagekomen, zoals de voorfinanciering van gronden en ontwikkelkosten, de verplaatsing van een dassenfamilie, de aanleg van de infrastructuur en de bouw van de brug. Ook werd in 2012 het bestemmingsplan vastgesteld. Door de nieuwe ontwikkelaar TopParken worden de rechten en plichten van de voormalige ontwikkelaar overgenomen. De plannen van het recreatiebedrijf passen binnen het bestemmingsplan en de al eerder vastgestelde kaders voor het gebied. 

Burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk: “Het is nu vooral tijd om vooruit te kijken en de kansen van het gebied te benutten. We kunnen niet wachten tot het park klaar is en de eerste gasten van de waterrijke omgeving en onze mooie regio komen genieten.” 

TopParken

Het familiebedrijf, dat werd opgericht in 1970 en sindsdien 70 vakantieparken exploiteerde, draagt sinds 2005 de merknaam TopParken en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de bekendere kwalitatieve ontwikkelaars op het gebied van luxe vakantieresorts in Nederland. TopParken heeft inmiddels 20 eigen vakantieparken, waarvan een aantal nog in ontwikkeling, en is een toonaangevende vakantieaanbieder met het oog op onderscheidende vakantieresorts in Nederland. 

Meer informatie: www.topparkenverkoop.nl/the-dutch-palm