Whitepaper: Natuurinclusief inrichten van sportaccommodaties – ook nuttig voor recreatie

De Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) heeft een mooie whitepaper opgesteld voor sportaccommodaties die rekening willen houden met de natuurlijke omgeving. Veel van de aanbevelingen zijn ook uitermate nuttig voor recreatiebedrijven.

De whitepaper is heel praktisch en laagdrempelig geschreven. Daarbij wordt eerst gekeken naar de quick wins, die tegen relatief lage kosten kunnen worden gerealiseerd.

Het vergroenen van een (sport)accommodatie past uitstekend bij een nieuwe visie op het landschap, waarin je op een terrein meerdere functies een plek kunt geven. De schaarse ruimte in Nederland vraagt om creatieve oplossingen waardoor natuur, recreatie, landbouw, sporten, wonen en andere functies steeds vaker in elkaar overlopen. In deze whitepaper van de VHG wordt duidelijk dat je met relatief eenvoudige maatregelen een grote winst kunt boeken voor het natuurlijke ecosysteem.

Een groene omgeving heeft bovendien ook weer positieve effecten op het welbevinden en de gezondheid van mensen. En dat is een eigenschap die voor veel recreatiebedrijven tot de hoofddoelstelling behoort.

Meer informatie en downloaden van de whitepaper: www.vhg.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *