Top 10 Dierenmascottes in pretparken

mickeyMascottes worden steeds populairder in Nederland. Als ik kijk naar de aanvragen die wij ontvangen bij Happy Mascots, zie ik dat de inzet van mascottes steeds diverser worden. Mascottes worden veelal commercieel gebruikt of om sportclubs aan te moedigen. Maar ook voor lessen op scholen of zelfs ter promotie van dorpsfeesten. Ook ieder zichzelf respecterend pretpark heeft tegenwoordig een mascotte. Daarom vond de redactie van de website Rides het tijd voor een top 10 van pretpark mascottes. Er werd o.a. gekeken naar de bekendheid in Nederland, de inzet van de mascotte in het park, de originaliteit en de interactie met bezoekers. De ranglijst:

1. Mickey Mouse (Disneyland Paris)
De mascotte van Disneyland Paris en de Walt Disney Studios stamt oorspronkelijk uit 1928. Mickey Mouse is beroemd tot in de verste uithoeken van de wereld.

2. Rick de Kikker (Duinrell)
In de jaren 60 had Rick de Kikker zijn eigen televisieprogramma. In 1978 werd een kikker de mascotte van Duinrell in Wassenaar. De kikker ging eind jaren 90 Rick heten.

3. Randy & Rosie (Attractiepark Slagharen)
Wasbeer Randy en zijn zusje Rosie zijn sinds 2009 de mascottes van Attractiepark Slagharen. Ze hebben hun eigen fandagen en shows in het pretpark.

4. Jul de Muis (Julianatoren)
Jul de Torenmuis is de mascotte van de Julianatoren in Apeldoorn. Hij woont in de historische uitzichttoren uit 1910 die aan de rand van het pretpark staat.

5. Walibi (Walibi-parken)
De kangoeroe Walibi zag in 1975 in België het levenslicht, als mascotte van Walibi Belgium. In 1994 kwam het dier ook naar Nederland, als gastheer van Walibi Holland (toen Walibi Flevo).

6. Euromaus (Europa-Park)
Euromaus is de mascotte van het Duitse Europa-Park. De muis met de oranje-gele oren is overal in het park te zien,  soms gekleed in geel T-shirt en jeans, soms in een kleurig kostuum.

7. Koning Leeuw (Bellewaerde)
Bellewaerde in het Vlaamse Ieper kroonde de koning van de dieren tot mascotte. Koning Leeuw leidt dit jaar de feestelijkheden rond de 60e verjaardag van het park.

8. Lisebergs Kaninen (Liseberg)
In Liseberg in het Zweedse Göteborg kunnen bezoekers knuffelen met een groen-roze konijn. Lisebergs Kaninen heeft een eigen kinderspeelland: Kaninenlandet.

9. Prezzemolo (Gardaland)
In Italiaanse Gardaland zwaait Prezzemolo de scepter. Het groene draakje met het rode haar en de blauwe strik woont in een eigen boomhut: L’Arbero di Prezzemolo.

10. Funny Fux (Fort Fun)
In Fort Fun staat het wilde westen centraal. De als cowboy aangeklede vos Funny Fux is de mascotte van het pretpark in het Duitse Sauerland.

 

Dit artikel is geschreven door: Wendy Oude Veldhuis van Happy Mascots.
Happy Mascots produceert betaalbare mascottes voor heel veel verschillende doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *