Het EK voetbal, Songfestival en Formule 1 gaan dit jaar niet door

Nederland keek in het begin van 2020 nog vol verwachting uit naar een jaar vol met internationale evenementen. Het EK voetbal, de Formule 1 in Zandvoort en het Eurovisie Songfestival worden voor dit jaar van de kalender geschrapt.

Amsterdam Arena

Verzamelde informatie op: #CoronaRecreatie

Euro 2020

Het besluit om Euro 2020 een jaar uit te stellen werd unaniem genomen door de UEFA en de 55 aangesloten bonden, waaronder de KNVB. Een mooie voetbalzomer, met drie duels van Oranje in de Johan Cruijff ArenA, laat nu een jaar langer op zich wachten.  Ook de bekerfinale in het Nederlandse voetbal (19 april) wordt verplaatst naar startdatum11 juni 2021.

meer informatie: www.knvb.nl

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen heeft de EBU (European Broadcasting Union) besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden.

Meer informatie: www.songfestival.nl/nieuws/eurovisie-songfestival-2020-gaat-niet-door

Nog meer evenementen in de planning

De EK voetbal was slechts een van de grote evenementen in Nederland in 2020. Dit soort evenementen heeft een grote spin-off op het gebied van toerisme in de omgeving en biedt volop kansen om Nederland als vakantieland internationaal in de spotlights te zetten. Andere grote evenementen die nog op de kalender staan:

  • SAIL Amsterdam (12 – 16 augustus)
  • Start van La Vuelta in Nederland (14 – 16 augustus)

Formule 1 in Zandvoort

Gezien de voortdurende wereldwijde verspreiding van het Corona virus (COVID-19) heeft Formula One Management vandaag bevestigd dat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix niet in het weekend van 3 mei 2020 verreden zal worden. De race is tot nader order uitgesteld.

Meer informatie: www.dutchgp.com

Zie ook artikel: In 2020 extra veel grote evenementen in Nederland

Ook diverse jaarlijks terugkerende grote evenementen vallen uit

We zagen o.a.:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *