Consumentenautoriteit: Groupon gaat consumenten duidelijker informeren

Groupon Nederland heeft de Consumentenautoriteit toegezegd haar werkwijze te zullen aanpassen om problemen voor consumenten in de toekomst te voorkomen. Dit gebeurt naar aanleiding van meldingen van consumenten. Hieruit blijkt dat zij niet weten wat precies de rol is van Groupon, of met wie zij een overeenkomst hebben en waar ze kunnen aankloppen met vragen of klachten.

Groupon heeft de Consumentenautoriteit toegezegd dat zij consumenten duidelijker zal informeren over:

  • – wie de contractspartij is;
  • – wat precies het aanbod is;
  • – levertijden en bedenktermijnen;
  • – waar de consument terecht kan in geval van problemen.

Daarnaast zal Groupon zorgen voor een goede en goed bereikbare klantenservice. Bernadette van Buchem, directeur Consumentenautoriteit: “Dit is goed nieuws voor consumenten. Consumenten weten beter waar ze aan toe zijn en bij wie ze met hun vragen terecht kunnen. Groupon geeft hiermee invulling aan haar verantwoordelijkheid richting consumenten.”

Achtergrond
Groupon biedt kortingsbonnen aan voor producten en diensten van een groot aantal bedrijven. Via onder meer ConsuWijzer ontving de Consumentenautoriteit diverse meldingen van consumenten. Voor consumenten was bijvoorbeeld niet duidelijk bij wie zij terecht konden met klachten over het geleverde product of de dienst, als de kortingsbon niet verzilverd kon worden of waar het product naartoe gestuurd moest worden als ze binnen de bedenktermijn van de aankoop afzagen. Nadat de Consumentenautoriteit Groupon had gewezen op haar verantwoordelijkheid, heeft het bedrijf toegezegd haar werkwijze aan te passen.

Groupon heeft de Consumentenautoriteit toegezegd consumenten duidelijker te informeren over:

  • – het bedrijf dat de dienst of het product levert, inclusief de contactgegevens, zodat de consument daar kan aankloppen met vragen over het geleverde product of de dienst;
  • – de eigenschappen van de aangeboden producten of diensten om eventuele teleurstellingen te voorkomen;
  • – levertijden en bedenktermijnen die gelden.

De Consumentenautoriteit zal controleren, onder andere aan de hand van klachten, of Groupon zich aan de afspraken houdt. Met deze aanpak verwacht de Consumentenautoriteit dat de consumentenproblemen in deze zaak op een snelle manier worden opgelost.

Bron: persbericht consumentenautoriteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *