Themabijeenkomst over stad-land ondernemerschap

Op donderdag 21 november wordt in het verenigingsgebouw van ZLTO aan de Onderwijsboulevard 225 in Den Bosch van 13.00 tot 18.00 uur de Creatieve Marktplaats: Grow! georganiseerd. Een evenement waar onderwijs, overheid en (creatieve) ondernemers met elkaar in gesprek gaan over de mogelijkheden van stad-land ondernemerschap.

growStad en land zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad groeit door het platteland en het platteland bloeit door de stad. Maatschappelijke, economische en ruimtelijke vraagstukken bevinden zich op het snijvlak van stad en land. Versmelting en samenwerking is nodig tussen de verbindende thema’s voedsel, educatie, natuur, energie, zorg en vrije tijd. Op het programma van de Creatieve Marktplaats staan onder andere inspirerende presentaties, speeddates en een marktplein waar deelnemers kennis kunnen delen en kunnen netwerken.

Hoe maak je zelf een tosti?
De middag start met korte presentaties. Zo geven medewerkers van de Tostifabriek een inspirerende presentatie over hun initiatief in Amsterdam om zelf een tosti te maken. Dit lijkt simpel, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Je moet graan laten groeien, een koe melken en een varken slachten. Hierbij werden ze geholpen door akkerbouwers en veehouders. Een mooi voorbeeld van een stad-landverbinding.

Leren op het marktplein
HAS Hogeschool uit Den Bosch presenteert zichzelf op het marktplein, samen met twintig andere standhouders. Op de Creatieve Marktplaats: Grow! geeft de hogeschool speciale aandacht aan de nieuwe opleiding Geo Media & Design, die zich richt op creatieve en innovatieve toepassingen van geodata. Andere deelnemers op het marktplein zijn onder andere de Kamer van Koophandel en Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

De Creatieve Marktplaats wordt georganiseerd door ZLTO, Vrijetijdshuis, Pure Hubs, Performatory, Kenniscentrum Multifunctionele Leisure Locaties en Leisure Academy Brabant.

Meer informatie: www.leisureacademybrabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *