Nederlands Routebureau gaat ook in Duitsland wandelknooppunten aanleggen

De Duitse gemeente Wassenberg heeft Routebureau Noord- en Midden-Limburg de opdracht gegeven voor het aanleggen van een wandelnetwerk van 85 kilometer. Dit netwerk sluit naadloos aan op het wandelnetwerk van ruim 200 kilometer in de Limburgse gemeente Roerdalen.

In 2018 is het wandelnetwerk in Wassenberg ontwikkeld. Als basis voor dit netwerk zijn bestaande wandelroutes gebruikt. Deze wandelroutes zijn aan elkaar verbonden door knooppunten, exact hetzelfde als bij het fietsknooppuntennetwerk.

Het Routebureau is erg enthousiast dat, in navolging van Noord- en Midden-Limburgse gemeenten, nu ook de Duitse buren van start gaan met het aanleggen van wandelknooppunten. Zo wordt ervoor gezorgd dat wandelaars grenzeloos kunnen genieten van het prachtige landschap.

Het netwerk zal in het komende half jaar worden aangelegd. De verwachting is dat het netwerk in het voorjaar van 2020 geopend wordt. Na de aanleg zorgt de gemeente er samen met het Routebureau voor dat de routes beheerd en onderhouden worden. Op die manier beleeft men lang plezier van het wandelnetwerk.

Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft inmiddels veel ervaring in het ontwikkelen van nieuwe routenetwerken. Zo heeft zij de aanleg van het wandelnetwerk in gemeenten Gennep, Venlo en Roerdalen gecoördineerd en is zij nu bezig met het ontwikkelen van een wandelnetwerk in Mook en Middelaar. De daadwerkelijke aanleg wordt uitgevoerd door Dolmans Landscaping Group Monsdal te Venray.

Dit project wordt gefinancierd door gemeente Wassenberg met ondersteuning van deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Routebureau Noord- en Midden-Limburg

Het Routebureau staat garant voor een kwalitatief hoogstaand en actueel fietsroutenetwerk en bevordert het gebruik van recreatieve routes door bewoners, dag- en verblijfstoeristen. Dit doet zij door het beheren en onderhouden van de routenetwerken voor fietsers, wandelaars en ruiters en het uitgeven van actuele routekaarten. Daarnaast ontwikkelt zij nieuwe routestructuren in opdracht van onder anderen gemeenten.

Meer informatie: www.routebureaulimburg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *