Publieks-stemming van de Diamond Theme Park Awards is gestart

De Diamond Theme Park Awards is een samenwerkingsverband van 21 websites (veelal fansite) die actief zijn in de Nederlandse en Belgische recreatiesector. Zij delen jaarlijks Awards uit voor de beste pretparken en dierentuinen. Naast de stemmen van de vakjury zijn ook de beoordelingen van bezoekers relevant. Zij kunnen vanaf 1 januari hun stem kunnen uitbrengen op de website.

ook de redactie van Pretwerk.nl maakt deel uit van de vakjury

Er zijn verschillende categorieën waarop de recreatiebedrijven worden beoordeeld. Het systeem is eenvoudig: mensen brengen, waar zij kunnen, hun stem uit op hun favoriet. De nominaties werden door een jury vastgesteld. Deze jury bestaat uit doorwinterde pretpark- en dierentuinbezoekers, die vaak hun stem en visie laten horen via online media. Ook zij brengen hun stem uit, die voor de helft het eindresultaat mee bepaalt.

Alle scores worden samengebracht en het eindresultaat levert dan de winnaar op. En die wordt bekend gemaakt in het voorjaar van 2020, tijdens een speciaal evenement in Bellewaerde.

De hoofdcategorieën zijn:

  • Beste pretpark Nl/Be
  • Beste dierentuin Nl/Be
  • Beste Europese themapark
  • Beste Europese dierentuin

En daarnaast worden er nog Awards uitgereikt in 17 subcategorieën.

Meer informatie en stemmen: www.diamondthemeparkawards.com/nl/ (De link naar het stemformulier staat in de rechter kolom. )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *