Alle evenementen met meer dan 100 personen afgelast

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden met onmiddelijke ingang afgelast. Dat heeft o.a. gevolgen voor festivals, concertzalen, voetbalwedstrijden, maar ook de openstelling van musea. Deze maatregel geldt voorlopig t/m 31 maart.

Verzamelde informatie op: #CoronaRecreatie

Jos Vranken, directeur van de NBTC, geeft een eerste reactie op de gevolgen voor het toerisme in Nederland: “De impact op de bezoekerseconomie is enorm. Morgen spreekt NBTC met gastvrij Nederland en andere branche-organisaties uit de sector. Met elkaar gaan we aan de slag om de impact die de uitbraak en verspreiding van het coronavirus heeft op de bezoekerseconomie zoveel mogelijk te beperken, en waar mogelijk, te herstellen.”

Een van de eerste evenementen die is afgelast is de Second Home Beurs in Utrecht (13 – 15 maart.). Maart is over het algemeen een maand waarin veel kennisbijeenkomsten in recreatie en toerisme worden georganiseerd. Zie: www.pretwerk.nl/agenda

Tegelijkertijd met de drastische maatregel maakte de overheid ook bekend dat er ondersteunende maatregelen komen voor ondernemers die in de problemen raken door de Coronacrisis.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl


Zie ook: RED Online Marketing opent Corona dossier voor bedrijven in recreatie en toerisme



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *