Zoover: Groningen heeft de beste beoordeelde campings van Nederland

Nederland is het best gewaardeerde campingland van Europa. Dat blijkt uit ruim 98.000 beoordelingen op Zoover. Met een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,69 is Nederland het populairste campingland van Europa en daarmee de winnaar van de Zoover Award voor beste campingland. Oostenrijk en Tsjechië behalen respectievelijk een tweede en derde positie.

De waardering is bepaald op basis van beoordelingen op Zoover.nl. Er is hierbij gekeken naar de waardering van alle campings in Europese landen. In totaal zijn ruim 98.000 consumentenbeoordelingen uit 2017 meegenomen.

Safaritent – Waterlodge op camping De Watermolen

Beste campings in Groningen
De beste campings bevinden zich volgens Nederlanders in het noordoosten van het land. Op nummer één staat de provincie Groningen, waar campings gemiddeld met een 9,10 worden beoordeeld. Opvallend in deze Groningse lijst is het grote aantal mini- en boerencampings. Camping De Watermolen in het Groningse Opende is al twee jaar op rij (2016, 2017) verkozen tot de best gewaardeerde camping van Nederland op Zoover.nl. Zij verklaren de hoge waardering van Groningen: “Groningse campings moeten extra hun best doen om zich te onderscheiden, omdat we als vakantiebestemming relatief onbekend zijn en ook lang niet overal over een bosrijke omgeving beschikken.”
Drenthe (9,05) en Overijssel (8,87) maken de top drie compleet. Minder positief is men over Flevoland; campings in deze provincies scoren gemiddeld een 7,6.

Meer informatie: www.zoover.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *