Plopsa-parken houden steeds meer rekening met ouderen

Het Kustseniorenfestival in Plopsaland De Panne is slechts één van de activiteiten die de Belgische attractieketen onderneemt om de groeiende groep ouderen aan zich te binden. De drie festivaldagen zijn inmiddels al bijna uitverkocht, terwijl het aantal beschikbare plaatsen (3000) dankzij de opening van het nieuwe theater, met 40% is gegroeid.

Grootouders
Ook in België loopt het aantal gezinnen in de bevolkingssamenstelling terug en neemt het aandeel ouderen toe. Voor een pretpark als Plopsaland, dat zich richt op gezinnen met jonge kinderen, is dat een lastig gegeven. Gwendy Darras, woordvoerder van de Plopsa parken laat weten dat ‘ouderen’ speciale aandacht krijgen binnen het marketingbeleid: “We doen inspanningen om Plopsaland De Panne aantrekkelijk te maken voor grootouders/senioren en om hen uiteraard een fijne dag te bezorgen. Het is voor een pretpark belangrijk om naast ouders met kids, ook grootouders met kids te mogen verwelkomen. Maar uiteraard zijn senioren zonder kleinkinderen heel welkom. Wij hebben een voordelig kassatarief van € 9.99 voor senioren (=70+). Ook wordt er op ons park goed rekening gehouden met toegankelijkheid. Die goede toegankelijkheid geldt ook voor het Plopsa Theater.”

Ander verwachtingspatroon
Toch gaan de senioren met een ander verwachtingspatroon naar het park. Darras licht toe: “Het is voor senioren heel fijn om een bezoek te brengen aan Plopsaland, omdat ze versteld staan van de grote veranderingen die het park ondergaan heeft in vergelijking met het vroeger Meli-park. De organisatie van het Kustseniorenfestival in Plopsaland draagt daar zeker zijn steentje toe bij, omdat senioren op deze manier in contact komen met Plopsaland. En zo wordt er over ons gepraat.”

KustseniorenfestivalKustseniorenfestival
Het kustseniorenfestival vindt plaats op 11, 18 en 25 september en vooral ‘artiesen van vroeger’ treden daar op. Organisator Dieter Bruneel van Neptunus-Pro: “Ieder jaar wordt het Kustseniorenfestival groter en grootser. Het zijn heus niet allemaal meer senioren die de weg vinden naar onze organisatie, ook heel wat medioren voelen zich aangesproken door de interessante formule die we samen met Plopsaland aanbieden.” Tijdens het Kustseniorenfestival treedt ook Kabouter Klus op. Op die manier wordt er een link gelegd tussen het Kustseniorenfestival en Plopsaland.

Meer informatie:
www.kustseniorenfestival.be
www.plopsa.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *