Gaia Zoo, Apenheul en Burgers’ Zoo op podium Zoo Awards

GaiaZOO weet op maar liefst negen van de twaalf aspecten het hoogste cijfer te behalen. Daarbij komt dat ze een 8,84 scoren op het belangrijkste aspect ‘dierenaanbod’. GaiaZOO weet de ‘Zoo Awards’ voor de tweede keer te winnen met een ontzettend mooi eindcijfer, een 8,34.

drie miljoenste bezoeker

Feest bij Gaia Zoo
De directie van GaiaZOO was aangenaam verbaasd dat zij voor de tweede keer op rij de overall Zoo Award in de wacht sleepten. Als kers op de feesttaart wist GaiaZOO ook nog een eerste plaats te behalen in de categorieën ‘WNF natuur en educatie’ en ‘dierverblijven’. Op het gebied van ‘kindvriendelijkheid’ scoorde GaiaZOO een mooie tweede plaats.

Een dag na de feestelijke uitreiking van de Zoo Awards, was er in Gaia Zoo alweer een feestje, omdat de 3.000.000e bezoeker ontvangen sinds de opening in 2005. Onder toeziend oog van de koning van de ZOO, leeuw Ashrad, kregen Jacey en haar familie, uit handen van algemeen directeur Rob Hupertz, een levenslang gratis abonnement op GaiaZOO.
De afgelopen drie maanden wisten ruim 165.000 mensen de weg naar de ZOO te vinden.

Apenheul en Burgers’ Zoo
Dit jaar zijn er twee dierentuinen die zich aanzienlijk hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Apenheul won dan wel niet de hoofdprijs, maar was toch wel trots op deze waardering: “We hebben nog beter gescoord dan vorig jaar. In de categorie ‘Beste Dierentuin’ zijn we maar liefst vijf plaatsen gestegen! Ons gemiddelde rapportcijfer was bovendien een 8,3. Dat is 0,3 punt hoger dan vorig jaar. We hebben dan wel net misgegrepen bij de eerste plaats, maar zijn ook met deze resultaten erg tevreden.”
Burgers’ Zoo stijgt ook twee plaatsen en gaat met een mooie derde plaats terug naar Arnhem.

Er werden in totaal drie categorieprijzen uitgereikt, waarvan GaiaZOO er maar liefst twee wist te winnen. De derde categorieprijs; ‘de Kindervriendelijkheid Award’ kent een nieuwe winnaar, namelijk Dierenpark Amersfoort.

Bron: persbericht Zoo Awards (let even op bij bezoek aan de website i.v.m. virusmelding)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *