CAO overleg; nog een paar discussies te gaan

De FNV recreatie noemde het CAO overleg tot nu toe ‘constructief’. Ook de RECRON ziet goede kansen om tot een overeenkomst te komen; al liggen er nog wel enkele discussiepunten op tafel; o.a. de looneis van 3% en de afschaffing van leeftijddagen.

recron-logoDe Recron geeft op haar website een verslag van de onderhandelingen:

Er is veel tijd besteed aan een alternatief voor de leeftijddagen, waarvan RECRON vindt dat deze, mede door de vergrijzing in de sector en het opschuiven van de AOW leeftijd, een onevenredig zware belasting vormen.
RECRON wil graag inzetten op alternatieven voor de leeftijddagen die daadwerkelijk bijdragen aan “vitaal de eindstreep” halen. Voor de bonden is een alternatief alleen bespreekbaar wanneer RECRON bereid is te spreken over het fasegewijs afschaffen van de jeugdlonen. Dat laatste kan niet aan de orde zijn.

Niettemin ligt er na het overleg van 8 mei een nader uit te werken voorstel op tafel om te komen tot een alternatief voor de leeftijddagen. Dit voorstel gaat uit van een verlofbudget op jaarbasis, dat door de werknemer na overleg met de werkgever vrij inzetbaar is. In de Arbeidsvoorwaardencommissie worden hiervan de komende week alle inns en outs doorgenomen en berekend.

De 3% looneis lijkt ook niet meer zo hard te zijn, nadat RECRON duidelijk had gemaakt dat verder praten zinloos was wanneer de 3% niet bespreekbaar was. De bonden lijken zich te realiseren dat dergelijke percentages in onze sector, maar ook in vele andere sectoren, een brug te ver is.

Bron: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *