Campagne rond Meimaand Fietsmaand officieel van start

De Meimaand Fietsmaand is weer helemaal aangepast aan nieuwe tijden en technieken. Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs heeft Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk, als gastheer van de Meimaand Fietsmaand, de campagne officieel afgetrapt.

Richardde Bruin (r) - Meimaand Fietsmaand en Jan Jacob van Dijk (l) - gedeputeerde provincie Gelderland
Richard de Bruin (r) – Meimaand Fietsmaand en Jan Jacob van Dijk (l) – gedeputeerde provincie Gelderland

Nieuwe stijl
Er is gekozen voor een open structuur, waarop partijen uit recreatie, horeca en toerisme makkelijk kunnen aanhaken. Centraal daarbij staat de website www.meimaandfietsmaand.nl. Hierop kunnen makkelijk arrangementen en activiteiten worden toegevoegd (door initiatiefnemers) en gevonden (door fietsliefhebbers). De organisatoren willen in deze sportieve maand vooral partijen bij elkaar brengen.

Breed gedragen
De partners van Meimaand Fietsmaand spelen een belangrijke rol. Zo zorgen diverse mediapartners voor een publicitair bereik van ruim 10 miljoen mensen. Daarbij worden ook gasten uit België en Duitsland niet vergeten. De provincie Gelderland heeft zich dit jaar als officieel gastheer opgeworpen. In Apeldoorn wordt op 6 mei o.a. de start van de Giro d’Italia georganiseerd. Daarnaast beschikt de provincie over buitengewone fietsmogelijkheden. Samen met de diverse deelregio’s wordt er een flinke impuls gegeven aan de invulling van een belangrijk deel van het programma van de Meimaand Fietsmaand.

Zowel partijen uit recreatie en horeca als fiets gerelateerde organisaties zijn blij met de Meimaand Fietsmaand nieuwe stijl en geven massaal hun steun als supporter van het evenement. Ook Pretwerk.nl is actief betrokken bij de Meimaand Fietsmaand nieuwe stijl als mediapartner richting ondernemers. (zie ook: Waar is de Meimaand Fietsmaand gebleven – 2013)

Historie
De eerste editie van het fietsevenement dateert uit 1973. Het was destijds een reactie op de oliecrisis. Onder de naam Landelijke Fietsdag werd een evenement geïnitieerd door de ANWB en het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC). Sinds 2005 is de Landelijke Fietsdag overgegaan in de Meimaand Fietsmaand. In de hoogtijdagen zorgde de Meimaand Fietsmaand voor een impuls van zo’n 600.000 extra fietstochten; een fietsevenement van wereldformaat.

Meer informatie: www.meimaandfietsmaand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *