Natuurgerichte aanleg Landal Reeuwijkse Plassen komt tot wasdom

Acht jaar geleden in 2016 opende vakantiepark Landal Reeuwijkse Plassen en ontving het de eerste gasten in de nieuw gebouwde waterwoningen. Gedurende die tijd hebben meerdere uitbreidingen van accommodaties plaatsgevonden. Het onderscheidende karakter van het park is echter behouden gebleven: de bijzondere mix van de natuurlijke omgeving van het Reeuwijkse Hout en de waterrecreatie van de plassen. De destijds aangeplante bomen, bloemen en struiken zijn na jaren tot wasdom gekomen wat het verblijf in het park veraangenaamd.

Toen het park aangelegd werd, was het een van de meest duurzame gebouwde parken van Nederland gelegen in een bijzonder natuur- en recreatiegebied. De beplanting is destijds gebeurd in nauw overleg en samenwerking met natuurorganisaties. Gevoegd bij de duurzame toepassingen bij de bouw en de energievoorziening heeft het geleid tot de Green Key Gold-erkenning. Met de plaatsing van laadpalen voor elektrische auto’s op parkeerplaatsen loopt het park op dit punt in de pas met de actuele ontwikkelingen.

Bezettingsgraad bovengemiddeld

Middenin de drukke Randstad biedt het vakantiepark de rust van weelderig  groen en rustgevend water. Opvallend kenmerk is ook de variatie in de omvang en uitvoering van de accommodaties. Dat laatste zal de reden zijn dat de bezettingsgraad bovengemiddeld is. Alle denkbare doelgroepen worden bediend. Watersporters maken dankbaar gebruik van de ligging aan het water zo zijn surfen en suppen erg populair. Fiets- en wandelpaden zijn inmiddels ontdekt door de doelgroep senioren. Ook bij vissers is het park in trek. In het hoogseizoen worden er vanaf het park door Reederij de IJsel boottochten georganiseerd onder andere naar de kaasmarkt in Gouda en over de plassen. Voor de allerkleinsten is nog steeds Bollo de Beer het idool dat met het animatieteam voor dagelijks plezier zorgt. Ook het moderne overdekte zwembad trekt dagelijks veel bezoekers.

Escape-spel The Case

Sinds enige tijd kunnen de gasten zich in hun vakantiewoning vermaken met het uitdagende spel The Case. Het spel is te huur bij de receptie of via de app van het park. Het is een Escape-spel dat in de vakantiewoning gespeeld kan worden met een gezin, collega’s of vrienden. Het is ook met zijn tweeën te spelen. Het draait om teamwork en het kunnen omgaan met tijdsdruk. Ontsnappen kan wanneer 60 minuten puzzels en raadsels opgelost worden. Via de app kunnen hints opgevraagd worden. Volgens de receptie van Landal Reeuwijkse Plassen is het spel erg populair. Overigens is dit spel bij een groot aantal parken van LandalGreenparks te huren.

Al met al is Landal Reeuwijkse Plassen na acht jaar een aantrekkelijk vakantiepark voor een kort of langer verblijf.

Highlights

  • Centrale ligging in de Randstad
  • Aantrekkelijk voor watersporters
  • Up-to-date accommodaties
  • Kindvriendelijke natuurspeeltuin

Meer informatie: Landal Reeuwijkse Plassen

Met dank aan (redacteur): Frits van Wolveren, freelance redacteur in recreatie en toerisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *