Vernieuwing in de verblijfsrecreatie staat centraal in Recreatief Totaal

Natuurlijk treft de crisis ook de verblijfsrecreatie. Maar dat betekent zeker niet dat ondernemers lijdzaam toezien hoe hun rendement terugloopt. Wie in deze tijd creatief onderneemt kan juist marktaandeel winnen, en sterker uit de crisis komen. Vakblad Recreatief Totaal volgde enkele ondernemers die juist in deze tijd overnames realiseerden en durven te investeren.

Klik hier voor de online editie
Klik hier voor de online editie

In deze editie van Recreatief Totaal komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Oostappen Groep en ontwikkeling vakantiepark Marina Beach
Met de overname van vakantie-eiland De Braakman en zwemparadijs Scheldorado steekt de Oostappen Groep zijn nek uit. Er wordt 12 miljoen geïnvesteerd, en daarmee moet het nieuwe park hét paradepaardje van de groep worden.
Zie ook het artikel op deze website over de overname van De Braakman en Scheldorado

Géén kopieergedrag bij het Canada Resort
In Den Ham wordt een nieuw park ontwikkeld met o.a. Canadese log homes (boomstamwoningen). Het park kiest bewust voor een nieuwe sfeer en uitstraling, want de parken in Nederland gaan steeds meer op elkaar lijken. De worsteling met wet- en regelgeving werd hier vakkundig aangepakt. (door O2 planrealisatie). En dat is in Nederland een succesfactor bij het ontwikkelen van projecten die buiten de standaard vallen.

Beerze Bulten speelt in op beleving
Beerze Bulten staat al jarenlang bekend om de continue stroom aan innovaties. Op dit moment wordt vooral veel aandacht besteed aan de beleving.

Vooruitblik op de ANWB kampeerdagen
met o.a. een overzicht van feitjes en weetjes die een bezoek aan de kampeerdagen in Ouderkerk aan de Amstel (op 21 en 22 april) voor ondernemers nog interessanter maakt.

Natuur en recreatie komen samen in ‘Natuurpoorten’
In Brabant zijn onlangs de eerste Natuurpoorten geopend. Het zijn vooral knooppunten die zorgen voor veel synergie en verbinding. Het is voor bezoekers een waardevol startpunt, waar zij natuurbeleving, horeca, recreatie en alle nuttige voorzieningen bij elkaar vinden. Maar ook de partijen uit de natuursector en horeca/recreatie leren van elkaar.

Omgevingsvergunning voor unieke recreatiebedrijven
Wet- en regelgeving is voor weinig ondernemers een favoriet onderwerp. Toch is het een vast onderdeel bij elke ontwikkeling. Hekkelman Advocaten besteed in deze editie aandacht aan recreatieobjecten die niet vallen binnen de standaardregels. In welke gevallen kun je vergunningsvrij bouwen?

Veluwe als toeristische topdestinatie
Verslag van het jaarcongres toeristisch Veluwe. (zie ook het artikel op deze website over de Promotiekracht van de Veluwe)

Professionalisering in de plattelandsrecreatie
Subsidies lopen terug; ook voor de ontwikkeling in de verbrede plattelandsontwikkeling. Er breekt nu een tijd aan waarin ondernemers in de plattelandsrecreatie nadrukkelijker moeten kijken naar hun verdienmodellen. Dat heeft een professionalisering van de branche tot gevolg. Boertel is een keten, waarbij inmiddels 25 accommodaties zijn aangesloten, en waar kwaliteit en gastheerschap hoog in het vaandel staan.

Samenwerking op het platteland
Een verslag van de bijeenkomst over plattelandsrecreatie.

Op zoek naar financiën
Een lening bij de bank is steeds lastiger te verkrijgen. Nieuwe modellen van financiering zijn in opkomst. (door Cees Swank, Refin.nl)

Wet- en regelgeving in speeltuinland
Speeltuinwerk Limburg let bij de bouw van speelvoorzieningen natuurlijk op veiligheid. Maar er is steeds meer aandacht voor de commerciële kant van een investering in Speelvoorzieningen. Onder het motto ‘Buitenspelen loont’ wordt ook gekeken naar het rendement van spelen en speeltuinen.

Wereldtuinen van Mondo Verde maakt mix van concepten
Is het een dierentuin, een themapark of een attractiepark? Klaas van der Honing mixt elementen uit verschillende deelsectoren binnen de attractiesector en zet een heel nieuw concept neer, met ook een belangrijke rol voor de horeca.

Avontuurlijk kamperen
Verslag van een bijeenkomst waarop diverse leveranciers hun visie gaven op de ontwikkeling en realisatie van avontuurlijke kampeerplekken.

Hebben rondvaarten de eeuwige jeugd?
Het basisproduct is bij rondvaarten al jarenlang hetzelfde. Toch blijft de sector haar positie binnen het recreatief aanbod behouden. Rederij Stiphout verklaart hun succes door de consequente doorvoering van kwaliteitsbewustzijn binnen de organisatie. Daarmee voorkom je dat je afhankelijk wordt van trends en hypes.

Productinformatie
Speeltoestellen met netten en kabels (door Huck Torimex)
Wat maakt animatie onderscheidend (door TOP recreatie)
Welke voorziening voor welke doelgroep bij waterattracties (door Wiegand Maelzer)

De digitale editie van vakblad Recreatief Totaal is gratis online te lezen:

Voor een abonnement op de papieren versie: www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *