Verblijfsrecreatie draaide in het lange Hemelvaartweekend een topbezetting

De media maakten al melding van een uitstekend Hemelvaartweekend waarin het voor consumenten lastig (en duur) was om nog last-minute een accommodatie in Nederland te boeken. Stratech analyseerde de boekingscijfers en registreert o.a. een 9,5% omzetstijging voor de recreatiesector.

foto: Pretwerk @ vakantiepark Molenwaard (ook volgeboekt met Hemelvaart)

Zie ook: Zomers Hemelvaartweekend: run op last minute boekingen in eigen land

Het mooie weer werpt zijn vruchten af!

Kijken we overall naar de prestaties van het Hemelvaartsweekend ten opzichte van vorig jaar, zien we groene cijfers: een stijging in het aantal reserveringen van 27,4% en een bijbehorende omzetstijging van 9,5%. De hoogte van deze cijfers is met name te danken aan het Kamperen: met een stijging van 52% van het aantal reserveringen en 15,9% van de omzet.

Hoe zit het met de last-minute boekingen? Onderstaande grafiek laat zien dat maar liefst 50% van de reserveringen voor het Hemelvaartsweekend in de maanden mei (36%) en april (14%) zijn gemaakt. 

Kijken we naar de afgelopen twee weken, zien we dat 22% van het aantal boekingen is gemaakt in week 20 (kamperen 30%, verhuur 12%). Het aantal reserveringen in week 19 staat op 9%, samen waren deze twee weken dus goed voor 31% van het totaal aantal reserveringen voor het Hemelvaartsweekend.

Met een bezettingspercentage van gemiddeld 86,1% kunnen we concluderen dat het Hemelvaartsweekend dit jaar top gepresteerd heeft.

Met dank aan:

Linda Olde Riekerink, marketeer bij Stratech Leisure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *