Utrechts bedrijf De Fabrique Holding neemt Duits pretpark Wunderland Kalkar over

Hennie van der Most heeft (eindelijk) een nieuwe eigenaar gevonden voor het Duitse pretpark Wunderland Kalkar; familiebedrijf De Fabrique holding uit Utrecht. Wunderland Kalkar stond al langere tijd in de verkoop. Van der Most focust ondertussen op het afronden van een nieuw pretpark in Rotterdam.

Wunderland Kalkar, gerealiseerd in een oude (nooit gebruikte) kernenergiecentrale, bestaat naast het pretpark ook uit een hotel en zakelijk complex met vergaderzalen en evenementenhal. In 2018 trok het pretpark nog zo’n 300.000 bezoekers. Het park richt zich daarbij op zowel de Nederlandse als de Duitse markt. In 2018 lekte ook een vraagprijs voor de locatie uit (rond de € 16 – 18 miljoen.) Het definitieve bedrag van de deal is overigens niet bekend gemaakt.

In het bedrijf zijn 320 mensen werkzaam, waarvan 120 met een vast contract. Directeur Han Groot Obbink zal na de overname zijn taken voortzetten. In 2019 bedroeg de omzet nog zo’n 19 miljoen euro. De coronajaren zijn zwaar geweest voor het bedrijf; ondanks steun vanuit de overheid.

De oude eigenaar was op zoek naar een partij die de huidige voorzieningen wilde moderniseren en van nieuwe impulsen voorzien.

Internationale expansie voor De Fabrique

De nieuwe eigenaar, De Fabrique Holding, heeft veel ervaring met het realiseren van entertainment en meetingconcepten in historische gebouwen. In 2002 werd De Fabrique in Utrecht omgevormd van een oude mengvoederfabriek omgevormd naar evenementenlocatie met o.a. een kartbaan, lasergames, zalencentrum en horeca. In 2014 werd het kunstje van herbestemmen herhaald op Vliegveld Twente, dat ook werd omgevormd naar evenementenlocatie.

Voor de familie van Eck, welke haar bedrijven heeft ondergebracht in DeFabrique Holding, gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Jan van Eck: “We zijn Hennie zeer dankbaar dat hij Wunderland Kalkar aan ons gegund heeft en dat hij de doorontwikkeling van de door hem zo geliefde locatie aan ons toevertrouwt. Een locatie met zo’n unieke historie en verhaal past als geen ander bij ons”

Meer informatie: www.wunderlandkalkar.eu/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *