Toch geld voor kustpromotie in België

Half november werd de internationale campagne voor de Belgische kust geschrapt. Na protesten van de toeristische promotie-organisaties is minister van toerisme Ben Weyts toch van plan om de Kust te blijven promoten in het buitenland. Dit is onderstreept tijdens een constructief overleg van het provinciebedrijf Westtoer en de kustburgemeesters met Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen. In november werd ook al een toezegging gedaan over toeristische productontwikkeling aan de kust.

Belgische-zomer1Eind oktober was er hierover onduidelijkheid gerezen. Alle gesprekspartners onderlijnen het economisch belang van het kusttoerisme. Om de nieuwe kustpromotie in het buitenland optimaal aan te pakken zijn diverse engagementen aangegaan.

Er is duidelijkheid over de Kustpromotie in de komende jaren. De minister voorziet 600.000 euro voor specifieke promotiecampagnes voor de Kust in de buurlanden. Daarnaast zal de Kust ook meegenomen worden in de promotie van de diverse productlijnen zoals gastronomie, cultuur en erfgoed, fietsen en kindvriendelijkheid. Al deze elementen worden samengebracht in één gezamenlijk marketingplan, op te maken door Westtoer en Toerisme Vlaanderen.
“Gezien de economische impact van het kusttoerisme is het logisch dat in Nederland, Frankrijk en Duitsland specifieke kustcampagnes worden georganiseerd. In overleg zullen de deskundigen een voorstel uitwerken waarin de aanwending van dit budget, de operationele aanpak en de transparantie belangrijke onderdelen zijn”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Minister Weyts vult aan: “Het Kusttoerisme is goed voor meer dan 40.000 jobs, honderden ondernemingen en bijna 3 miljard euro omzet. Het is evident dat we deze bestemming op een efficiënte manier zullen blijven promoten in het buitenland”.

Ook Patrick De Klerck, voorzitter van het overleg van de kustburgemeesters, is positief: “Het nieuw strategisch beleidsplan voor de Kust 2015-2020 zet de grote lijnen uit voor de toekomst van het kusttoerisme. Belangrijk daarbij zijn onder andere hefboomprojecten met een grote uitstraling om extra binnen- en buitenlandse toeristen aan te trekken”. Tijdens het overleg is afgesproken om op korte termijn de mogelijke hefboomprojecten samen in kaart te brengen.

Bron: persbericht Westtoer.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *