Schone stranden belangrijk pluspunt voor Nederland

Vijftig stranden strijden nog t/m 13 augustus om de titel ‘Schoonste strand van Nederland’. De Nederlandse stranden scoorden afgelopen jaar met een gemiddelde van 9,3 behoorlijk hoog op de schaal van schoon. De verkiezing is onderdeel van de campagne Nederland Schoon.

Infographic_SchoonsteStrandenVerkiezingSchaal van schoon
Zeeland is al jaren de schoonste strandprovincie – in 2014 gewaardeerd met een 9,6 – maar ook Friesland (9,3), Zuid-Holland (9,2) en Noord-Holland (9) scoren goed. De cijfers zijn een combinatie van bevindingen van ANWB-experts die de stranden inspecteren en stemmen van het publiek. De inspecteurs zien een stijgende lijn op de schaal van schoon: steeds meer stranden scoren ‘zeer goed’. Behalve het Schoonste Strand van Nederland, is er ook de prijs voor het Schoonste Strand van de Provincie en de Innovatie Award voor een vernieuwende aanpak. Bart Zijlstra en mede-eigenaar Joost Lute roepen heel Nederland op een kijkje te nemen aan de kust, eventueel rondslingerend vuil op te ruimen en te stemmen op het schoonste strand: “Door te stemmen ben je Supporter van Schoon!”

Over de Schoonste Stranden Verkiezing
Tot en met donderdag 13 augustus kunnen alle Nederlanders stemmen op hun schoonste en dus lekkerste strand. De jaarlijkse strandencampagne van NederlandSchoon helpt met het bewustmaken van het belang van schone stranden en de rol die mensen daar zelf in kunnen spelen. Op donderdag 20 augustus maakt NederlandSchoon bekend welk strand zich een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland mag noemen. Ook worden dan de winnaars per provincie uitgeroepen. Nieuw dit jaar is de Innovatie Award voor het strand dat de schoonmaak op een bijzondere, opvallende en uiteraard succesvolle manier heeft aangepakt. Zowel de Schoonste Stranden Verkiezing als Supporter van Schoon zijn initiatieven van NederlandSchoon.

Stemmen kan op www.schoonstestrandenverkiezing.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *