Ondernemers gezocht voor onderzoek naar toekomst van de vaste gast

Het Centre of Expertise voor leisure, toerisme & hospitality (CELTH) gaat in de eerste helft van 2015 onderzoek doen naar vaste gasten uit binnen- en buitenland op campings, bungalowparken en op boten. CELTH is op zoek naar bedrijven die aan het onderzoek willen meewerken. In ruil voor medewerking krijgen de ondernemers inzicht in de onderzoeksresultaten.

celthIn het onderzoek wordt gekozen voor een brede aanpak, variërend van een grootschalige online enquête bij de vaste gasten zelf tot workshops scenarioplanning met ondernemers en kenners van de branche. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in het huidige gedrag van de vaste gast, maar vooral ook om een beeld te krijgen van de vaste gast in de toekomst.

Reden voor grootschalig onderzoek
Vaste gasten zijn belangrijk voor het Nederlands toerisme en voor de regio waar ze verblijven. In 2013 waren er 872.000 Nederlanders met een eigen vakantieaccommodatie in Nederland. En dan hebben we het nog niet over vaste gasten uit het buitenland. Nederlandse vaste gasten verblijven gemiddeld vier maal per jaar in hun accommodatie. Dit lijkt erg weinig, dus mogelijk is er sprake van een onderschatting. Bovendien weten we vrijwel niets van hun activiteiten tijdens de vakantie en ook niet hoe vaste gasten de regio beleven, of zij de regio waarderen, of zij hun accommodatie waarderen. Naar buitenlandse vaste gasten is al helemaal geen onderzoek gedaan. Genoeg redenen voor een grootschalig onderzoek naar de vaste gast.

Deelname
Toeristische bedrijven kunnen deelnemen aan dit onderzoek door de online vragenlijst toe te sturen aan hun gasten. In ruil daarvoor krijgen deelnemende bedrijven de beschikking over de onderzoeksresultaten. Het onderzoek is in januari 2015 van start gegaan en wordt in juli 2015 afgerond.

Deelnemen of meer informatie: www.celth.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *