Meer vakantiekaarten verstuurd door online mogelijkheden

Hallmark Cards neemt een opvallende stijging waar in het maken en versturen van online fotokaarten vanaf het vakantieadres. De toename bedraagt 22% in vergelijking met vorig jaar.

“Weet je het nog? Vroeger stuurde je tijdens je vakantie een kaart vanaf het vakantieadres naar de thuisblijvers. De kaart kwam bij de ontvanger aan, nadat je zelf al lang weer thuis was”, aldus woordvoerder Jos van der Pluijm van Hallmark Cards. “Tegenwoordig wordt je, vandaag online gemaakte, kaart morgen al bezorgd bij de thuisblijvers. Vooral in de zomer zien we een stijging in de hoeveelheid gemaakte fotokaarten. Niet alleen vanuit Nederland, Spanje, Frankrijk of Italië, maar tegenwoordig ook steeds meer vanuit vakantieadressen buiten Europa, zoals Bali, Curaçao en Egypte. We zien vooral vakantiekiekjes gemaakt op de camping en aan het strand van romantische zonsondergangen, waterpret, spelende kinderen of de mooiste stadsgezichten, maar ook nog steeds de standaard groeten uit…..”

Het wordt voor de consument ook steeds makkelijker om (foto)kaarten vanaf het vakantieadres te versturen. “Sinds we de gratis Hallmark-app voor iPhone, iPad en Android-toestellen/ tablets hebben gelanceerd maken steeds meer consumenten gebruik van de mogelijkheid om onderweg kaarten te maken en te versturen”, vertelt Jos van der Pluijm.

De grootste wenskaartenleverancier van Nederland is deze zomer nieuwsgierig naar de leukste fotokaart van Nederland. Op www.hallmark.nl kunnen mensen tot en met 2 september 2012 hun leukste zomerse fotokaart maken en versturen waarna publiekelijk op deze kaarten gestemd kan worden via drie platforms (Hallmark.nl, Skyradio.nl en de Facebook-pagina van Hallmark). Elke week winnen de 30 deelnemers met de meeste stemmen prijzen van partners als NIVEA, Philips, Gamila Secret, Humphrey’s, Veluwse Bron en Center Parcs. Tevens worden er prijzen verloot onder de stemmers.

Bron: persbericht Hallmark

marketinginstrument
Kaarten kunnen ook een rol spelen in de marketing van je regio of bedrijf. De ‘groeten uit…’ kaarten worden vaak opgehangen bij de ontvanger. Bedrijven die hun boodschap willen verspreiden doen er goed aan om ook digitale kaarten van hun bedrijf of regio aan te bieden aan de gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *