Landal presenteert haar eerste Duurzaamheidsverslag

Landal GreenParks heeft vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, haar eerste Duurzaamheidsverslag uitgegeven. Onder de titel ‘Wat groen kan doen’ verwoordt de aanbieder van vakantieverblijven haar visie en ambitie op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen.

Elektrisch vervoer
Elektrisch vervoer

Landal GreenParks voelt zich nauw verbonden met haar naaste omgeving, de natuur, de gasten en de samenleving. Het bedrijf is actief bezig de overstap te maken naar een groene onderneming, van buiten én van binnen. Een belangrijke stap hierin is het creëren van bewustwording.

“In ons eerste Duurzaamheidsverslag, dat in de plaats komt van het sociaal jaarverslag, hebben we gekozen voor een toegankelijke en brede opzet. We willen vooral laten zien welke groene ambities we hebben. Maar ook dat duurzaam ondernemen tijd kost, vraagt om investeringen in zowel middelen als overtuiging en dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Waar het ons om gaat is, dat we continu blijven kijken óf en wáár het nog beter kan,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Insectenhotel
Insectenhotel

Momentopname
Zo maar wat feiten: op 29 Nederlandse en vier Duitse parken rijden elektrische auto’s, het vrachtverkeer naar de parken is met 75% teruggedrongen, kinderen spelen op toestellen van gerecycled materiaal, de KLM vliegt op frituurvet van Landal, 16 parkrestaurants bieden glutenvrije gerechten, de medewerkerstevredenheid bedraagt 86%, vitaliteit van medewerkers is een speerpunt en tien Landal-parken zijn gecertificeerd met een Green Key, hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector.
De feiten in het Duurzaamheidsverslag tonen vooral een momentopname. Landal’s ambitie en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen blijven continu doorgaan.

Op Pretwerk verscheen afgelopen jaar ook een praktijkverhaal van de duurzaamheidsaanpak op Landal Twenhaarsveld.

Het Duurzaamheidsverslag is te bekijken op www.landal.nl/betrokkenondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *