Nieuw park in Limburg met drijvende Ecolodges

Het nieuwe project Maasparcje De Weerd in Roermond zal niet snel weer worden overvallen door hoog water in De Maas. De Ecolodges die worden geplaatst op de voormalige camping Niessen kunnen drijven.

Toch werd initiatiefnemer Harrie Oelers nog wel overvallen door de wateroverlast van afgelopen maand: “We hadden net ten tijde van het hoogwater in Roermond de plaatsing gepland. De heimachine voor de meerpalen was onderweg. De bestaande camping is volledig verwoest met uitzondering van het sanitairgebouw op palen en de straatverlichting. Voorlopig staan de lodges klaar op het terrein bij de fabriek. De locatie is afgelopen weken volledig ontruimd. We voerden een kleine duizend kuub puin af en hebben alles weer schoon en ingezaaid inclusief nieuw zand op ons privé strandje.”

Artist impression van een ecolodge bij hoog water

Klimaatbestendig bouwen

De tijdelijke tegenslag maakt des te meer duidelijk dat klimaatbestendige oplossingen ook voor de recreatiesector nieuwe kansen bieden. De Ecolodges op project Maasparcje staan normaal op het land, maar kunnen bij hoog water gaan drijven en meebewegen met de rivier. Een afvoerkanaal en de elektriciteit zijn verwerkt in de meerpaal en deze blijven werken bij extreem hoogwater. (+1.5m ruimte boven het hoogste 1/3000 jaar hoogwater.) 

Een deel van de Ecolodges wordt ter verkoop aangeboden, en zijn inmiddels al weer uitverkocht. De ontwikkelaar heeft veel vertrouwen in het project en zal ook een deel dan de ecolodges in eigen bezit houden.

Meer informatie: www.parcje.nl/ecolodges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *