Maeva neemt merknaam Vacansoleil over

Het Brabante bedrijf Vacansoleil, gericht op boekingen van kampeervakanties, komt in Franse handen. Na het faillissement, uitgesproken op 28 september j.l., ging de curator op zoek naar mogelijkheden voor een doorstart. Dat is tot nu toe voor een heel klein deel gelukt. maeva Camping, onderdeel van de Pierre & Vacances CenterParcs group neemt de merknaam, website en 8 – 10 medewerkers over.

Met de ‘overname’ is vooral de merknaam gered. Ook neemt maeva de website over, maar daar staat de content (grotendeels) op zwart. Het Franse bedrijf Maeva heeft voorlopig geen interesse in de organisatie, w.o. het personeelsbestand en accommodaties van Vacansoleil. Voor die onderdelen zoekt de curator nog naar een overnamekandidaat. maeva neemt in eerste instantie acht tot tien medewerkers van Vacansoleil over. Zij worden de kwartiermakers van het nieuwe Vacansoleil. Curator Ben Arends: “Wij hebben vandaag de medewerkers geïnformeerd dat een complete herstart van de héle organisatie helaas niet mogelijk is. De huidige uitkomst is het meest zinvolle dat wij op dit moment voor Vacansoleil konden realiseren. Vacansoleil en het businessconcept krijgen in ieder geval echt een nieuwe kans.”

Een woordvoerder namens de curatoren geeft aan de er nog een goede kans is dat ook de ‘assets’ van Vacansoleil, vooral rond de 4000 mobile homes en bungalowtenten, nog kunnen worden verkocht: “Het complexe is dat deze accommodaties op 600 onafhankelijke campings staan in 22 landen. Met deze campings heeft Vacansoleil een contract voor het plaatsen van hun accommodaties. O.a. maeva treedt nu in contact met de campingeigenaren om te bekijken of de contracten kunnen worden voortgezet.” Ook in Nederland zijn er diverse grote campings die accommodaties van Vacansoleil op hun bedrijf hebben staan. Op de website van Vacansoleil worden vandaag (18 oktober 2023) geen zoekresultaten meer getoond van (Nederlandse) campings die geboekt kunnen worden.

Vacansoleil had op het moment van het faillissement 300 werknemers in dienst. Daarvan hadden 115 mensen een tijdelijk contract dat niet wordt verlengd. Voor 175 mensen, vooral werkzaam in Nederland, is ontslag aangevraagd. Zij worden via het UWV begeleid op weg naar nieuw werk. Recreatie-organisaties die behoefte hebben aan ervaren personeel in deze branche, kunnen zich wenden tot het UWV.

Over maeva

maeva is het online reisbureau van de Pierre & Vacances-Center Parcs Group. Pierre & Vacances-Center Parcs Group is leider in Europa op het gebied van dicht-bij-huis vakanties via haar vier merken Pierre & Vacances, Center Parcs, Adagio en maeva. maeva vernieuwt de vakantieverhuur door een breed scala aan accommodaties, waaronder 1300 campings, aan te bieden op één marktplaats. Jaarlijks boeken ruim een half miljoen mensen hun vakantie bij maeva. Meer dan zestig procent van de reserveringen in het hoogseizoen wordt geboekt bij een camping van maeva. Via het boekingsplatform worden er per jaar 140.000 reserveringen gemaakt bij maeva. maeva zet zich ook in voor de ecologische transitie van de vakantieverhuursector. In 2017 lanceerden ze het franchiseprogramma ‘campings maeva’, waar nu 44 campings aan verbonden zijn.

Meer informatie:

www.vacansoleil.nl

www.maeva.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *