Komende week overvolle agenda voor recreatieprofessionals

Het vakantieseizoen is duidelijk voorbij en er is meer dan voldoende keuze in evenementen voor professionals in de recreatiesector. Voor bijna elke vorm van recreatie valt er wel wat te beleven; dag- en verblijfsrecreatie, sportief, in de natuur of op het platteland. Pretwerk komt komende week handen tekort om alles bij te houden.

24 september, Benelux Golf Fair
De BENELUX GOLF FAIR heeft tot doel de leveranciers, importeurs, distributeurs en agenten die in België, Nederland en Luxemburg hun afnemers/klanten hebben, een platform te bieden voor contacten en orders. Het is een inkoopbeurs, dus business-to-business, die niet toegankelijk is voor consumenten. Wel staat zij open voor bedrijven met een zakelijk belang in de golfbranche.

24 september, Binnenstadsbeurs Veenendaal; onderwerp klantcontact
Op de binnenstadsbeurs vindt u alles over het project Beste Binnenstad 2013, Het Nieuwe Winkelen, bouwprojecten in Veenendaal en informatie van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

24 – 28 september, Regiobijeenkomsten exploitatie zwembaden, diverse locaties
Belangrijke ontwikkeling is de veranderende maatschappij met als gevolg teruglopende of stabiliserende bezoekersaantallen. Hoe gaan we daar mee om? Het personeelsbestand (deels) invullen met vrijwilligers? Op termijn misschien gedwongen ontslagen? Ook steeds vaker worden subsidies gereduceerd of verdwijnen deze en is het draagvlak voor schoolzwemmen sterk afgenomen. Allemaal aanleidingen waar de zwembranche mee wordt geconfronteerd en die om een constructieve aanpak vragen.

25 september, Inspiratiedag bowlingcentra, Made
Netwerk-evenement voor alle bowlingcentra van Nederland. Laat u inspireren op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen in de branche op het gebied van duurzaamheid en samenwerken, de allerleukste trends en nuttige administratieve tips! Stoom uw bowlingcentrum klaar voor een mooie toekomst!

25 september, Workshop tekstschrijven, Ferias, Renesse
Praktische tips om uw teksten en communicatie te verbeteren.

25 september, Symposium over de Flora- en faunawet, Nijkerk
De uitspraak van 11 juli 2012 van de Raad van State over de zaak Dwingelderveld brengt onnodige en niet werkbare jurisprudentie met zich mee. Daarvoor is het van groot belang om de handen ineen te slaan en samen te bekijken welke mogelijkheden er zijn om projecten zonder teveel ecologische omwegen te kunnen realiseren.

26 september, IAAPA Webinar: How much is your attraction worth
This session will provide a basic understanding of how leisure attractions are valued for a possible sale or other situations. Speakers will focus on the process potential buyers and sellers use to determine value, present practical advice on maintaining value for owners, and discuss important considerations for potential buyers. (voor IAAPA members)

27 september, VVV Jaarcongres, Apeldoorn
Op het VVV congres staat steeds een actueel thema voor de vrijetijdseconomie centraal. In dit jaar van grote sportevenementen als het EK Voetbal, de Olympische Spelen en het WK Wielrennen in Valkenburg is dat de relatie tussen sport(evenementen) en destinatiemarketing.

27 september, Mini Symposium ‘Het nieuwe kamperen’, Breda
Wat heeft ons de zomer van 2012 gebracht en waar gaat het naar toe met “Het nieuwe kamperen”? Tijdens een mini-symposium in het Experience Center van Whirlpool zullen experts en specialisten met elkaar in discussie gaan.

27 september, Kennisbasis Duurzame ontwikkeling van de groenblauwe ruimte
De focus dit jaar is “REGIONALE KRACHT DOOR KENNIS”. De inleiders zijn allen zeer vertrouwd met ontwikkelingen in de groenblauwe ruimte, zowel bestuurlijk als beleidsmatig als wetenschappelijk. Professioneel staan ze midden in het veld dat voortdurend allerlei bewegingen laat zien, soms trendmatig en voorspelbaar, maar soms ook onvoorspelbaar en dan komt het vooral op hun ‘fingerspitzengefühl’ aan.

27 september, Meet en Match – Creatief en recreatief, Eindhoven
Als ondernemer in de vrijetijdssector bent u bezig met beleving en verhalen, van uw bedrijf, uw product en uw streek. Tijdens de Meet & Match inspiratiesessie maakt u kennis met ondernemers uit de creatieve industrie die weten wat er speelt in de vrijetijdssector

27 september, Symposium Meer fiets, meer ruimte, Utrecht
De fiets loopt tegen grenzen aan. Drukke routes waar ’s ochtends fietsfiles ontstaan, overvolle stationsstallingen en fietsers die elkaar dwars zitten op te smalle recreatieve fietsroutes.

27 september, Klantvriendelijk (toegankelijk) ondernemen, Brabant
Veel openbare ruimtes, winkels en horeca- en toeristische gelegenheden zijn de afgelopen jaren bijvoorbeeld geschouwd op toegankelijkheid. Dit en gesprekken tussen belangenbehartigers, gemeenten en ondernemers, hebben ertoe geleid dat steeds meer locaties voor iedereen toegankelijk zijn geworden.

27 september, Nieuwe functies voor vrijkomende agrarische gebouwen, Lievelde
Wat moet er gebeuren met de vrijkomende agrarische gebouwen en hoe houden we het platteland in de Achterhoek leefbaar? Tijdens deze ochtend werken we samen aan creatieve ideeën om vrijkomende boerderijen, stallen en schuren een andere bestemming te geven.

27 september, World Tourism Day

28 september, Standplaats DE: Natuur en Recreatie over de grens, Nijmegen
Tijdens deze Standplaats.DE bekijken we in de grensregio rond Nijmegen initiatieven rondom natuurbeheer en rurale recreatie. We spreken met initiatiefnemers, beleidsmedewerkers en projectleiders over doelen, realisaties en de onderlinge samenwerking.

Nog meer evenementen in recreatie en toerisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *