Keukenhof is qua bezoekcijfers al weer bijna terug op niveau van topjaar 2019

Keukenhof sluit het seizoen 2023 succesvol af met bijna 1,4 miljoen bezoekers. In het pre coronajaar 2019 waren dat er nog 1.541.000. De jaren 2020 en 2021 kreeg de internationale bloemenattractie te maken met de zware covidbeperkingen. De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,6.

Het park is geopend geweest tussen 23 maart en 14 mei 2023.

Ter vergelijking: De Floriade, die in 2022 werd georganiseerd, trok 685.000 bezoekers in 6 maanden tijd. In dat opzicht heeft Keukenhof weer een topprestatie neergezet.

redactie

De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Aziaten zijn terug, maar niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen.

Het gemiddeld aantal bezoekers per dag is vergelijkbaar met afgelopen seizoen, dit doordat Keukenhof met aankomsttijdsloten werkt. De logistiek van en naar het park en de beleving in het bloemenpark zijn daardoor verbeterd. Keukenhof heeft hier blijvend aandacht voor.

Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht waaronder het Paasweekend, tijdens corsodag en in het 1 mei weekend. Op het parkeerterrein van Keukenhof stonden dit seizoen veel campers geparkeerd.

Veel bezoekers reisden vanuit Amsterdam met het openbaar vervoer of met de pendelbussen van touroperators naar Keukenhof. 20% van de Keukenhofbezoekers heeft gebruikgemaakt van de directe Keukenhof Express vanaf Schiphol, Leiden, Amsterdam RAI of Haarlem.

Keukenhof werkt jaarrond met 40 vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar 1000 medewerkers. “Ik ben er trots op dat we jaarlijks zo’n grote groep collega’s terugzien. We hebben dit jaar geen moeite gehad om medewerkers aan te trekken”, zegt Jeroen Duyster, directeur a.i.

Volgend jaar viert Keukenhof haar 75-jarig jubileum. Activiteiten in het park staan in het kader van dit feest.  Keukenhof is in 2024 geopend van 21 maart tot en met 12 mei.

Meer informatie: www.keukenhof.nl/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *