Kampeerder wil op reis, in eigen land en daarbuiten

Ruim 97% vande Nederlandse kampeerders is van plan om dit jaar op kampeervakantie te gaan. In Nederland, maar dit jaar opvallend vaker ook naar het buitenland. Dit blijkt uit een groot onderzoek van campingspecialist ACSI en kampeerwinkel Obelink onder 15.000 kampeerders uit heel Europa.

De 6.300 Nederlandse kampeerders die deelnamen aan het onderzoek staan klaar om al in het voorjaar eropuit te trekken.

Buitenland weer meer in trek

‘Nederland blijft onverminderd geliefd voor een kortere of langere kampeervakantie in eigen land’, vertelt Ramon van Reine, CEO van ACSI. ‘Net iets meer dan 62 % van alle Nederlanders zegt dit jaar in ieder geval een keer in eigen land te willen kamperen. Maar na twee lastige vakantiejaren staan veel kampeerders te springen om weer naar het buitenland te gaan.’ De populairste bestemming over de grens blijft Frankrijk, gevolgd door Duitsland. Ook Italië, Spanje, Oostenrijk en België staan hoog op de verlanglijstjes.

Mei populaire kampeermaand

Nederlandse kampeerders zonder kinderen geven aan dat ze in heel 2022 gemiddeld zo’n 62 dagen naar de camping willen gaan. Dat is maar liefst ruim acht weken. Opvallend is dat dit een week meer is dan vorig jaar, toen het gemiddelde 54 dagen was. Kampeerders die met de kinderen of kleinkinderen op pad gaan, denken ongeveer 34 dagen te gaan kamperen, omgerekend toch ook bijna vijf weken.

Directeur van Obelink, Berry Velthuis, merkt dat het kampeerseizoen steeds langer wordt: ‘We merken dat mensen steeds vaker en langer gaan kamperen. We hebben dagelijks klanten in onze winkel en webshop die zelfs in het vroege voorjaar al heerlijk ergens vertoeven op de camping of een rondreis maken. Waar er vroeger alleen gekampeerd werd in de zomervakantie, is het tegenwoordig een lifestyle.’ Zowel Velthuis als Van Reine zien een gouden toekomst tegemoet voor het kamperen.

Bron en meer informatie: www.acsi.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *