Imago van toeristische regio’s Overijssel

De aantrekkelijkheid en naamsbekendheid van toeristische regio’s leveren een positieve bijdrage aan de economische ontwikkeling van de provincie. De provincie Overijssel is verdeeld in vijf toeristische regio’s: Twente, Salland, Overijssels Vechtdal, IJsseldelta en WaterReijk Weerribben Wieden. Spontaan geeft 52% van de Nederlanders aan minimaal één regio in Overijssel te kennen. De regio Twente scoort in het onderzoek het hoogst; 87% kent deze regio.

kunstgallerie Ootmarsum
kunstgallerie Ootmarsum

Waterreijk Weerribben hoogst gewaardeerd
In 2012 hebben Nederlanders bijna 1,6 miljoen vakanties in de provincie Overijssel doorgebracht. Overijssel staat met een marktaandeel van 8% op de 6e plek binnen Nederland. Het aantal vakanties naar Overijssel is in 2012 met 7% gegroeid ten opzichte van 2011. Vakantiegangers geven een hoog oordeel over hun vakanties in Overijssel met een beoordeling van 8,3. Vooral vakanties in de regio WaterReijk Weerribben Wieden krijgen een hoge waardering met het cijfer 8,7.

Bezoekmotieven
De overweging voor een bezoek aan de toeristische regio’s in Overijssel is voor de meeste regio’s vergelijkbaar met de voorgaande jaren. WaterReijk Weerribben Wieden wordt met 27% het meest overwogen voor een dagtocht/vakantie voor het komende jaar. Over het algemeen overwegen voornamelijk de 65+ers de toeristische regio’s in Overijssel. De regio’s zijn minder populair voor een dagtocht en/of vakantie onder 18-24-jarigen.

Indien een vakantie wordt overwogen in één van de toeristische regio’s, dan betreft dit vaak een bungalowvakantie. Ten opzichte van vorig jaar is er echter wel een lichte daling in het aantal bungalowvakanties. Er wordt vaker een kampeer- of hotelvakanties overwogen. De overweging voor verschillende types vakantie in Overijssel is in figuur 2 weergegeven.

Meer informatie: www.overijssel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *