Grootste waterspeelpark van Duitsland geopend bij Europa-Park

Rulantica, het waterpark van Europa-Park, heeft met ingang van deze zomer een spectaculaire uitbreiding ondergaan met de grootste outdoor waterspeelplaats van Duitsland; themagebied Svalgurok. Ook een VR snorkel-ervaring is nieuw in het net heropende waterpark.

Svalgurok

Het bestaande indoorgedeelte van Rulantica heeft een oppervlakte van 32.600 m2. Daar is nu een outdoorgedeelte van 11.000 m2 aan toegevoegd. De buitenvoorzieningen zijn niet jaarrond geopend i.t.t. de indoor-themazone.

Een belangrijke toevoeging is de buitenzone ‘Svalgurok’; de grootste waterspeelplaats van Duitsland, met o.a. 10 waterglijbanen en ruim 100 speelvoorzieningen. Er is veel aandacht besteed aan aankleding en thematisering met als eyecatcher de 2,5 ton zware slangenkop die voor verschillende verrassingseffecten zorgt. Voor de jongste doelgroep is er een veilige waterspeelplek ‘Snorri Strand’ ontwikkeld. Door de toevoeging van extra voorzieningen zoals de beachshop en een uitgebreide outdoor horecavoorziening met een grillrestaurant wordt een aantrekkelijk extra service geboden en een verdienmodel voor de ondernemers gerealiseerd. Vanaf komende zomer komt daar ook nog de toevoeging van het VIP-yacht bij; een bijzonder luxe voorziening waarbij gasten een privé scheepsdek kunnen afhuren met o.a. een eigen koelkast, douche, toilet, gastronomische voorzieningen en nog veel meer services voor een comfortabel verblijf.

Waterglijbanen zijn de topattracties van waterparken. Europa-Park heeft hier bij het outdoorgedeelte niet op bezuinigd en meteen 10 exemplaren gerealiseerd:

  1. Fal Rock (Länge 51 m, Höhe 6,4 m);
  2. Spiral Rok (Länge 36 m, Höhe 6,4 m);
  3. Storm Rok (Länge 39 m, Höhe 10,7 m); I
  4. Is Rok (Länge 23 m, Höhe 3,20 m);
  5. Vågor Rok I (Länge 33 m, Höhe 6,4 m);
  6. Vågor Rok II (Länge 33 m, Höhe 6,4 m);
  7. Istapp Rok (Länge 23 m, Höhe 3,2 m);
  8. Skip Rok (Länge 12 m, Höhe 1,6 m);
  9. Vrag Rok (Länge 14 m, Höhe 1,6 m);
  10. Slalom Rok (Länge 48 m, Höhe 6,4 m)

Red.: “Grote outdoor waterparken waren jarenlang voorbehouden aan landen met een zeer zonnig klimaat (in Europa vooral de Zuid-Europese landen.) Het is opvallend dat ook in West-Europa steeds vaker grote investeringen worden gedaan in outdoor waterparken. In Nederland zien we deze ontwikkeling o.a. terug bij Avonturenpark Hellendoorn, Duinrell en het Dolfinarium.

Snorri snorkling VR

VR waterattractie Snorri Snorkling VR

Ook VR attractie Snorri Snorkling VR, ontwikkeld door MackNeXT en VR Coaster is inmiddels in gebruik genomen. Het is een snorkelattractie met een vr-bril die de zwemmers meeneemt naar een andere belevingswereld. De activiteit duurt zo’n 3 minuten, en voor deelname wordt een surplus prijs van € 6,- gevraagd.

Meer informatie: www.europapark.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *