Groen, tweede huizenmarkt, horeca en marketing komende week op de agenda

Komende week staan er veel groene evenementen op de agenda, met de opening van de Keukenhof als meest mediagenieke bijeenkomst. Zowel in België als in Nederland worden vakantiewoningen onder de aandacht gebracht op ‘Second Place en ‘Second Home’.

16–18 maart: Second Place, Gent (Be)
Bent u op zoek naar een tweede verblijf als investering en / of ontspanning? Dan mag u op Second Place Expo verwachten: Meer dan 25 landen, Meer dan 100 stands, Meer dan 250 exposanten, Meer dan 2500 projecten, Meer dan 25000 woningen.

16–18 maart: Amsterdam Golf
Grootste indoor golfevenement van Nederland. Er zijn dit jaar een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan de Amsterdam Golf Show. Zoals het Sports Plaza van de NGF. Dit is een onderdeel van het beleid van de NGF om alle doelgroepen in de golfsport aandacht te geven.

19 maart: Nationale Lunchroomdag
Het evenement staat in het teken van “terug naar de boer”, pure ingrediënten en eerlijke producten. Naast de diverse workshops, zullen er inspirerende presentaties gegeven worden door Willem Treep (Willem & Drees) over authenticiteit en terug naar de boer en Justin Goes (Subway) over snelheid, kosten en beleving volgens Subway.

21–22 maart: Digital Marketing Live (Emerce), Amsterdam
het nieuwe event over online marketing,- advertising en interactive media. Een parade van activiteiten zoals doorlopende sessies, happenings, paneldiscussies, workshops en round tables. Twee dagen in het teken van uitwisselen van kennis, tactics, best practices, informatie uit cases en het opdoen van contacten.

20 maart KHN on tour
Wilt u een uniek kijkje achter de schermen bij drie toonaangevende bedrijven uit de branche? De sector Vrije Tijd organiseert in nauwe samenwerking met de andere sectoren op dinsdag 13 (inmiddels succesvol verlopen) en op dinsdag 20 maart 2012 een inspiratietour met als thema ‘beleving’. Ga mee en beleef een dag vol inspiratie!

20 maart:  Fit 4 business, investeren in gezondheid, Emmen
Duits-Nederlands congres in het kader van gezondheidsbevordering voor bedrijven.

in de Keukenhof

21 maart: Officiële opening Keukenhof
De officiële opening van Keukenhof vindt plaats op 21 maart 2012 door mevrouw Anna Komorowska, echtgenote van de President van Polen. Op donderdag 22 maart 2012 zal Keukenhof voor de drieënzestigste maal haar poorten openen voor het publiek.

22 maart: Recreatietoppers, Apeldoorn
Met welke innovatieve ideeën kan de recreatiesector zich de komende jaren verder onderscheiden? En hoe vertalen we de huidige sociale trends in nieuwe concepten voor deelsectoren? Tijdens Recreatie Toppers 2012 verkennen we innovatieve ideeën. We gaan op zoek naar nieuwe inzichten. Met ondernemers en medewerkers en met docenten en studenten uit het beroepsonderwijs.

22 maart: HSMAI: How to become a lovemark, Amsterdam
In uitdagende tijden is het hebben, zijn of worden van een echt ‘Lovemark’ steeds belangrijker. Iedereen heeft immers wel één of meerdere lievelingsmerken ofwel ‘Lovemarks’ (denk bijvoorbeeld aan Coca Cola, Apple, Zappos, IKEA, HEMA) en we weten allemaal hoe het met hen gaat bij economische tegenspoed: (veel) beter dan met hun concurrenten!

22 maart: Studiedag De nieuwe wet Natuur, Nieuwegein
De Boswet, Flora- en Faunawet en Natuurbeschermingswet 1998 worden samengevoegd tot één Wet natuur. Hiermee geeft het kabinet uitvoering aan de ambitie het natuurbeschermingsrecht te vereenvoudigen en te versoberen: op weg naar snellere besluitvorming.

22maart: Bedrijvendag MKB, Amsterdam (uitgesteld)

23–25 maart: Second Home, Utrecht
U vindt hier een zeer gevarieerd huizenaanbod met aanbieders die al uw vragen rondom de aankoop van een tweede huis kunnen beantwoorden. Ook zijn er seminars waar huiseigenaren vertellen over hun ervaringen omtrent hun aankooptraject. Daarna is er uitgebreid tijd om onder het genot van een hapje en drankje informatie en advies in te winnen bij deze huisbezitters.

24 maart: Motion Festival (o.a. ANVR en Schiphol), Amsterdam
Voor Motion Festival, het nieuwe en innovatieve evenement dat Schiphol en de ANVR samen organiseren voor de reisbranche, hebben inmiddels 420 gasten gereserveerd. Daarmee is Motion Festival 2012, met als thema LEF! volgeboekt.

24 maart: Themadag Historische Buitenplaats
De themadag gaat over de waarde van de historische buitenplaats als “buitenplaatsbiotoop” in verleden, heden en toekomst. Aandacht is er niet alleen voor de verhalen over de bewoners, de architectuur en vormgeving van de gebouwen en tuinen en over het beheer en behoud van de buitenplaats, maar ook voor het functioneren van de historische buitenplaats in zijn omgeving als een plek om te bezoeken en of te verblijven.

Historische buitenplaats: Kasteel Amerongen

Verder vooruitkijken?:  www.pretwerk.nl/agenda

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *