Euro Space Center in de Belgische Provincie Luxemburg heeft afgelopen week een spectaculaire nieuwe attractie geopend waarin bezoekers een reis naar de maan beleven: Lunar-X. De bezoekers spelen een actieve rol en doorlopen diverse stadia van een maanreis. Zo wordt een bijzonder dagje uit gekoppeld aan een leerzame ervaring.
Tijdens deze reis beleeft u alle fasen van een echte missie: baaninzet, maantraject, maanlanding… Maar de ruimte zit vol verrassingen. Storingen, anomalieën, technische problemen: onverwachte gebeurtenissen verstoren het vluchtplan en versterken de onderdompeling en inzet van elke bemanningslid.
LUNAR·X is geen simpele simulator. Het is een avontuur. Een fictie geworteld in de realiteit. Een gedeelde odyssee waarin iedereen een rol te spelen heeft. Een moment los van de wereld, om intenser te dromen van een andere.
Omschrijving van de nieuwe attractie door Euro Space Center
Een getrapte metamorfose van het Euro Space Center
LUNAR·X is de eerste grote nieuwigheid sinds de metamorfose van het Euro Space Center in 2020. Vijf jaar na de heropening zet het centrum een nieuwe stap met deze originele attractie, speciaal ontwikkeld voor deze locatie, dit publiek en onze missie — op het kruispunt van technologische innovatie, educatieve inhoud en ruimtefantasie.
Dit meeslepende maanavontuur versterkt de sterformule van het Euro Space Center: de Dag van de Astronaut. Vanaf deze zomer wordt LUNAR·X de 11e activiteit van dit iconisch parcours, naast fysieke simulatoren, zwaartekracht-ervaringen en het Marsdorp.
Ontstaan vanuit bezoekerswensen
Bij de ontwikkeling van de nieuwe attractie zijn de wensen van bezoekers centraal gesteld. Zij misten in het huidige experience center vooral nog een activiteit waarmee zij interactief betrokken worden bij een ruimte-expeditie.
LUNAR·X is dus een direct antwoord op de vragen van het publiek. Een co-creatie op het kruispunt van vijf kernwaarden:
onderdompeling, om vanaf de eerste seconde meegesleurd te worden;
interactie, om zelf deelnemer te worden;
droom, om de verbeelding te laten opstijgen;
realiteit, om een geloofwaardige en wetenschappelijke basis te behouden;
en educatie, om kennis levendig, concreet en toegankelijk over te brengen.