Eenzame ouderen uitgenodigd voor een zomer-uitje

Ruim honderd eenzame ouderen bezoeken op dinsdag 9 juli soms na jaren het Kijkduinse strand dat door het Nationaal Ouderenfonds omgetoverd is tot een complete jaren ’20 belevenis. Op deze nostalgische stranddag overhandigt de ASN Bank een cheque ter waarde van 339.500 euro aan het Ouderenfonds. Dit is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen de beide organisaties met als doel eenzame ouderen een mooi uitje te bezorgen. Dankzij de actie vinden deze zomer al de eerste tientallen stranduitjes plaats.

“Het is fantastisch dat wij dankzij onze betrokken klanten een financiële bijdrage kunnen leveren die meer dan 13.500 ouderen een mooi uitje bezorgt. Duurzaamheid gaat voor de ASN Bank ook over het nastreven van een zorgzame samenleving. Het is goed om daarin oog te hebben voor eenzame ouderen. Wij zijn er trots op dat we via deze actie aan het mooie werk van het Ouderenfonds kunnen bijdragen. We wensen alle ouderen die op stap gaan een bijzondere dag”, aldus Joyce van der Est, adjunct-directeur ASN Bank.

Tijdens de zomermaanden voelen veel ouderen zich extra eenzaam.
Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Wij willen die situatie op een positieve manier doorbreken. Tijdens deze dagen ontmoeten senioren elkaar op een leuke manier waardoor er gemakkelijk contact gelegd word en er soms langdurige vriendschappen ontstaan.” In Nederland zijn meer dan 200.000 ouderen extreem eenzaam. Zij ontvangen nooit of slechts één keer per maand bezoek. “Veel senioren zijn al jaren niet meer bij de zee geweest. Dankzij hulpmiddelen als strandrolstoelen en vrijwilligers kunnen ze állemaal weer met hun voeten in het water.” Met een ijsco- en haringkar uit de jaren ’20, nostalgische muziek en ouderwetse strandstoelen en kleedhokjes herleven bij velen vroegere tijden.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een speciale evenemententelefoonlijn geopend waar geïnteresseerden zich kunnen opgeven voor een van de vele andere uitjes. Iemand aanmelden is ook mogelijk. Het nummer is: 030-6566041 of kijk op www.ouderenfonds.nl/voor_ouderen/informatie/zomeruitjes

Ook bedrijven kunnen bijdragen (graag)
In het onderstaande filmpje komen enkele bedrijven aan het woord die al actief participeren.

Bedrijfsfilm Ouderenfonds from SNAPTV on Vimeo.

Meer informatie: www.ouderenfonds.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *