Directeur Efteling nieuwe voorzitter van 50-jarige Club van Elf

Fons Jurgens wordt de nieuwe voorzitter van de Club van Elf, de vereniging van 24 toonaangevende Nederlandse dagattracties. Hij neemt het na ruim 10 jaar over van Walibi Holland directeur Mascha Taminiau.

Tijdens de laatste energiecrisis, bijna 50 jaar geleden ontstond de Club van Elf na een protestbijeenkomst die was georganiseerd tegen de plannen om autoloze zondagen in te voeren. In de economie van 1973 was de zondag dé dag om er met het gezin op uit te gaan.

50 jaar later staat het belang van recreëren en ontmoeten hoger dan ooit op de publieke agenda. Tijdens de corona-jaren werd overduidelijk dat elkaar ontmoeten en buitenshuis recreëren een positief effect had op de volksgezondheid, na toegenomen huiselijk geweld, depressie en studieachterstanden. En dat geestelijke gezondheid cruciaal is voor de productiviteit van Nederlanders in het algemeen.

Fons Jurgens: “Het belang van recreëren en ontmoeten is overduidelijk en de komende jaren zullen voor de Club van Elf in het teken staan dit belang bij beleidsmakers te benadrukken. Graag speel ik daar een actieve rol in. De Club van Elf leden zijn toonaangevend in wat ze doen waardoor we samen de Nederlandse samenleving professioneel en veilig kunnen laten ontspannen”. De 24 leden van de Club van Elf ontvangen jaarlijks rond de 27 miljoen bezoekers in spraakmakende attractieparken, musea, dierentuinen en stadsattracties. Meer dan 10.000 enthousiaste medewerkers bezorgen jong en oud uit alle lagen van de bevolking dagelijks een dagje uit om even op adem te komen in een vaak hectisch bestaan. 

Bron en meer informatie: www.clubvanelf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *