Zeil- duik en golfvakanties of nieuwe trendlijn bij Center Parcs?

Eind augustus lanceerde Center Parcs drie nieuwe Pack & Go pakketten, met als thema’s; Zeilen, golf en duiken. In hoeverre is dit vernieuwend? Immers, zeilvakanties, golfvakanties en duikvakanties worden al wat langer aangeboden. Aan de andere kant zien we wel een trend waarbij de vakantieganger niet alleen ‘ledig vermaak’ zoekt, maar de vakantie ook gebruikt om zichzelf te verrijken. We besloten het gewoon maar eens te vragen aan de vakantieplanners van Center Parcs.

zeilen centerparcsPack and Go – aangenaam en nuttig
Onder het label Pack and Go worden 3 nieuwe vakantiepakketten aangeboden waarmee de vakantieganger in een weekend of midweek het PADI-duikbrevet, golf Handicap 54 of zeilcertificaat behaalt, met als credo: “In slechts een paar dagen ben je een nieuwe hobby rijker!” Voor alle programma’s geldt dat er naast leren ook voldoende tijd overblijft om te genieten van de voorzieningen op het park.

  • Kern van het duikprogramma, waarin je in één weekend het officiële PADI brevet kunt halen: Duikinstructeurs begeleiden je eerst in het warme water van de Aqua Mundo om vervolgens het buitenmeer te verkennen.
  • Kern van het golfprogramma: Golfpro’s brengen je – op een golfbaan op fietsafstand – in een midweek de praktische beginselen van de sport bij. Samen met een theorie-examen levert je dat je internationaal erkende Handicap 54 (voorheen GVB) op.
  • Kern van het zeilprogramma: Ervaren instructeurs leren de kids in twee dagen de kneepjes van het vak. Veilig, in hun eigen taal, met goed materiaal. Het resultaat: een internationaal erkend VDWS-certificaat

We vroegen dus nog even door naar het idee achter het nieuwe aanbod:

Wat onderscheidt deze pakketten van standaard vakanties waarbij men ook kan zeilen, golfen of duiken?

  • Het verblijf is volledig gericht op het leren van de hobby (zeilen, golfen of duiken). Het gaat hier dus niet om één les of workshop maar gedurende het hele verblijf worden lessen gevolgd om de hobby echt goed onder de knie te krijgen.
  • Absoluut uniek is dat je tijdens je verblijf een certificaat kunt behalen (PADI, Handicap 54 of VDWS kinderzeilcursus). Dit binnen één weekend of midweek (afhankelijk van pakket).
  • Iets leren tijdens het verblijf wordt gecombineerd met het aangename van een verblijf bij Center Parcs.

Welke doelgroep wil Center Parcs hiermee vooral bereiken?

  • Doelgroepen die graag iets willen leren of ter voorbereiding op bijvoorbeeld een (duik)vakantie in het buitenland. Zo kun in één weekend je internationale PADI duikbrevet halen waarmee overal ter wereld mag duiken.
  • Specifiek voor Duiken: (jong) volwassen koppels
  • Specifiek voor Golfen: volwassenen koppels/senioren koppels
  •  specifiek voor Zeilen: families met kinderen 7 – 12 jaar

Wat zijn de belangrijkste redenen geweest van Center Parcs om deze pakketten aan te bieden?

  • Doelgroepen op een andere manier aanspreken: iets leren combineren met het aangename van een verblijf bij Center Parcs
  • Vaak moet je voor meerdaagse cursussen heen en weer rijden, met Pack&Go Leren verblijf je op één comfortabele locatie (of vlakbij)
  • Unieke partnerships en rijkheid van het product laten zien.

Spelen jullie hiermee in op een maatschappelijke trend?

  • Vakantiegangers hebben steeds vaker de behoefte om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zo is de trend “Expertcation” ontstaan (bron: Tessa aan de Stegge, Trendbureau Cherry Picker). Doel van de vakantie is om iets te leren dat aansluit bij persoonlijke passies en/of interesses.

Meer informatie: www.centerparcs.nl

2 reacties

  1. Is inderdaad een belangrijke trend om (minimaal het gevoel van) een goede reden te hebben om een short break te nemen. Ik zou in plaats van ‘expertcation’ daarom liever spreken van een ‘goaliday’; een holiday met een specifiek doel (goal). Dat kan een hobby of belangstelling gerelateerd doel zijn (golf, schilderen) of juist een doel dat samenhangt met het willen leren van iets (zeilen, koken, Frans spreken) of juist het afleren van iets (een verslaving of gewoonte).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *