TripAdvisor richt zich op Nederlandse markt van vakantiehuizen

Vijf maanden nadat Expedia bekend maakte dat zij zich op de Nederlandse markt van vakantiewoningen gaat richten (via de website Venere.com) betreedt ook TripAdvisor deze markt. De grootste reiswebsite ter wereld, heeft al meer dan 275.000 woningen in meer dan 150 landen op de website staan. Er worden diverse accommodatievormen voor diverse doelgroepen aangeboden; van mensen die alleen reizen tot grote groepen, en van appartementen, villa’s en chalets tot woonboten, kastelen en boerderijen.

Boeking bij de eigenaar
Via het tabblad ‘Vakantiehuizen’ op de TripAdvisor-website, kunnen reizigers foto’s en uitgebreide gegevens bekijken van vakantiewoningen over de hele wereld. Deze vakantiehuizen kunnen worden gefilterd op basis van verblijfsdata, bestemming, grootte, voorzieningen en meer. Zodra reizigers een geschikt vakantiehuis hebben gevonden, kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar of manager voor meer informatie of om te boeken.

Budgetcalculator
Met de Calculator voor vakantiewoningen, laat TripAdvisor reizigers ook zien hoe ze geld kunnen besparen door voor een vakantiehuis te kiezen. Dit programma biedt reizigers een eenvoudige manier om hun verblijfsopties te vergelijken door hen te laten berekenen hoeveel ze kunnen besparen door voor een vakantiewoning te kiezen in plaats van voor een hotel. Met behulp van de Calculator wordt een vergelijking gemaakt gebaseerd op de bestemming, het aantal volwassenen en kinderen in het reisgezelschap, de verblijfsduur en de plannen om of ’thuis’ te eten of uit eten te gaan.

Vakantiewoningen bieden meerwaarde
Ook reizigers zijn zeer te spreken over vakantiewoningen: uit een enquête* onder meer dan 2000 deelnemers bleek dat de meerderheid van reizigers die in een vakantiewoning hebben verbleven vindt dat vakantiewoningen meer waar voor je geld bieden dan overige soorten accommodaties. Bovendien, gaf 89% van de deelnemers aan dat hun vakantie in een vakantiewoningen “zeer goed” of “redelijk goed” is bevallen. Reizigers gaven ook aan dat de extra voorzieningen, zoals een privézwembad, een barbecue of een keuken, de belangrijkste voordelen zijn die vakantiewoningen bieden ten opzichte van andere soorten accommodaties. Ook vinden zij de privacy en de prijs-kwaliteitverhouding pluspunten.

Meer informatie: www.tripadvisor.nl/VacationRentals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *