Dochterbedrijf Expedia stapt in Nederlandse hotel- en bungalowmarkt

Venere.com, de van oorsprong Italiaanse specialist op het gebied van vakantie accommodaties richt zich vanaf heden ook op de Nederlandse markt door de lancering van de Nederlandse website van Venere.  Op de website kunnen meer dan 120.000 hotels, bed and breakfasts en vakantiehuizen geboekt worden, waarmee  het totale aanbod van accommodaties op de Europese markt gecompleteerd wordt.

Forse groei
De stap naar de Nederlandse markt volgt op jarenlang sterke groei en expansie naar steeds meer landen in Europa. Tegelijkertijd met de Nederlandse website wordt ook de positie op de Scandinavische markt uitgebreid en Venere is nu in de meeste  Europese landen actief. In de afgelopen vijf jaar is  een groei van maar liefst 70% gerealiseerd, niet gehinderd door het  huidige economische klimaat. Op dit moment komen er maandelijks gemiddeld 1000 nieuwe accommodaties bij. De focus ligt behalve op hotels, ook op het aanbieden van andere accommodaties zoals bed & breakfasts, appartementen, hostels en campings.

Overname Expedia
De overname in 2008 door online reisbureau Expedia Inc. heeft de groei verder versterkt.  Expedia Inc  is eigenaar van meerdere websites in de reisbranche waaronder Expedia, Hotels.com en Carrentals.com. Al begin dit jaar kondigde Expedia aan zich meer te gaan richten op de Nederlandse vakantieganger en de lancering van de Nederlandse website van Venere sluit hier goed op aan.

Over Venere.com
Venere.com werd in het jaar 1995 in Italië opgericht, met een bescheiden aanbod van hotels in Rome en Florence. Al snel werd dit aanbod uitgebreid met andere steden in Europa en de Verenigde Staten. Sinds 2008 maakt Venere deel uit van Expedia Inc, ’s werelds grootste online reisbureau. Al in 2002 was Venere pionier op gebied van hotelbeoordelingen en vandaag de dag zijn er op de website zo’n 810.000 hotel reviews te vinden van gasten die hun accommodatie via Venere.com boekten.

http://www.venere.com/nl/

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *