Laatste wens voor overlijden? Nog 1 keer op vakantie

Ruim 40% van de Nederlanders geeft aan graag nog een reis te maken op het moment dat bekend is dat hun overlijden nabij is. Dit blijkt uit een onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering onder ruim 1000 respondenten. Ook de laatste tijd doorbrengen met familie en vrienden is populair, hiervoor kiest 17 procent.

“Als uitvaartverzekeraar hebben we dagelijks te maken met het onderwerp overlijden. Onze ervaring is dat dit vaak onverwachts komt. Juist daarom is het goed om te genieten van de tijd die je hebt. We waren erg benieuwd wat de Nederlander op zijn Bucket List heeft staan”, aldus Emile de Jong, adjunct-directeur van Nuvema Uitvaartverzekering.

Een wereldreis of een lekkere vakantie
Ongeveer 60% van de reisliefhebbers kiest voor een specifiek land of bestemming. Populair hierbij zijn verre bestemmingen zoals Australië of Amerika en toeristische trekpleisters zoals de Grand Canyon en Disney Land. Bijna 40% wil zoveel mogelijk van de aarde zien en kiest voor een wereldreis. Een cruise vindt men hierbij een interessante optie.

Tijd met familie en vrienden
Ongeveer 17% van de respondenten heeft aangegeven graag de laatste tijd met familie en vrienden te willen doorbrengen. “Vooral genieten van de mensen waar ik van hou” is een veel gegeven reactie.
Dat de Nederlanders verder erg tevreden zijn met hun leven blijkt uit het feit dat ruim 16% aangeeft geen enkele laatste wens meer te hebben. “Ik leef nu zoals ik mijn laatste dag zou willen leven: in eerlijkheid en met liefde voor anderen”, was wat dat betreft een typerende reactie.

Bron: Persbericht Nuvema Uitvaartverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *