Groeikansen voor winterkamperen?

Gemiddeld gaat 50% van de Europese kampeerders ook in de winter op pad. Zowel de zonnige bestemmingen als de wintersportcampings zijn in trek. In Nederland ligt het percentage winterkampeerders op 34%. Dat is relatief weinig vergeleken met de Denen, Engelsen en Italianen. Met ruim 70% zijn dit de meest fanatieke winterkampeerders. Dit blijkt uit onderzoek van campingspecialist ACSI onder 940 kampeerders uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk en Italië.

Alhoewel de warme zon het wint van de koude sneeuw, is kamperen op wintersportcampings zeker wel in trek. Gemiddeld gaat 30% van de winterkampeerders naar een wintersportcamping. Eenmaal op locatie aangekomen, is wandelen in de sneeuw de meest favoriete bezigheid (50%). Maar ook skiën (23%) is geliefd. Ruim 20% gaat naar een wintersportgebied voor de wellnesscampings. Overdag lekker actief bezig zijn in de sneeuw en daarna heerlijk ontspannen bij het wellnesscenter. Uitzonderingen op het kamperen in de sneeuw zijn de Engelsen. Slechts 11% van de Engelse winterkampeerders gaat naar de sneeuw en maar liefst 65% zoekt de zon op.

Meer lezen kan in de special winterkamperen in het ACSI FreeLife magazine. De wintereditie van het kampeermagazine ligt weer in de boekhandel of is te bestellen via www.ACSIfreelife.nl. Lees over mooie winterzonbestemmingen, hoe je goed voorbereid op pad moet gaan en de ideale wellnesscampings. Daarnaast staat het magazine ook weer boordevol diepgaande tests van caravans, campers en trekauto’s.

banner-winterkamperen-site
foto: natuurkampeerterreinen

Ook in Nederland
Alhoewel het merendeel van de Nederlandse campings in de winter sluit, zijn er steeds meer campings die een concept voor winterkamperen opzetten. Recent bracht stichting Natuurkamperen een nieuw initiatief naar buiten Een partij die al langer, en met veel succes, winterkamperen op de kaart zet is Marveld Recreatie in Groenlo. Zij maken van de Nederlandse winter een echte beleving met o.a. een schaatsbaan en diverse bijzondere winteractiviteiten.
Hier onder een filmpje van een gast van Marveld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *