Camping Duinoord Ameland start animatieprogramma speciaal voor 55plussers

Deze zomer heeft Camping Duinoord op Ameland de primeur. De camping biedt twee weken lang een animatieprogramma aan speciaal voor gasten die ouder zijn dan 55 jaar. Daarmee is het de eerste camping in Nederland die een programma aanbiedt voor deze doelgroep dat verder gaat dan alleen sjoelen en kaarten.

55plus animatieVaste gasten worden ouder
De camping ziet dat er niet alleen gezinnen met kinderen kamperen op Duinoord, de komst van actieve ouderen neemt toe. Ook de gasten die al jaren op de camping komen, worden een dagje ouder. Dus werd het tijd voor een speciaal animatieprogramma vol activiteiten voor de 55plusser. Els Boomgaard van camping Duinoord vertelt: “We hopen dat onze gasten het op prijs stellen dat er voor iedere doelgroep nu iets te doen is op onze camping. Voor de jeugd is er een animatieteam, maar nu is er ook voor de 55plusser een speciaal programma van 19 juli t/m 2 augustus. We bieden activiteiten aan die je normaal misschien niet snel opzoekt. Voorbeelden zijn: GEO caching, een workshop Facebook, een EHBO avond, we hebben een Salsa clinic, een pubquiz en diverse sport activiteiten op het strand. Een mooie manier om lekker bezig te zijn, iets te leren of andere mensen beter te leren kennen”.

Gespecialiseerd animatieteam
Het programma voor 55plussers wordt ontwikkeld door Animatiewerk.nl, het bedrijf ontwikkelt animatieprogramma’s en regelt de training en inzet van entertainers op camping en vakantieparken. Er is voor de nieuwe doelgroep dus niet alleen een ander programma, maar ook een ander team dat de activiteiten organiseert. Entertainers die graag met de oudere doelgroep omgaan en plezier hebben in het organiseren van grotere activiteiten.

Meer ouderen op vakantie in eigen land
Wendy Oude Veldhuis, Animatiewerk.nl: “Dat Nederland vergrijst is een feit. Onze oudere medemens gaat steeds meer op vakantie, én in eigen land. Het aantal vakantiegangers van 55+ is gestegen van 2,8 miljoen in 2002 naar 3,5 miljoen in 2012. Ouderen brachten ruim 51% van hun vakanties in eigen land door.[1] Het werd dus hoog tijd om een speciaal animatieprogramma op te stellen voor 55plussers. We ontwikkelden samen met een aantal mensen uit de doelgroep leuke activiteiten en bieden die aan op campings en vakantieparken. In dit geval heeft camping Duinoord de primeur en wij hebben er heel veel zin in om ermee aan de slag te gaan!”.

Meer over camping Duinoord
Verscholen achter de duinen op Ameland, ligt Camping Duinoord. Het noordelijke deel van de camping bestaat deels uit vaste standplaatsen, maar op een apart veld aan de bosrand is ook plaats voor kampeerders die met eigen uitrusting komen, zoals tenten en toercaravans. Het terrein is autovrij en de animatie activiteiten zijn veelal op de natuur en het strand gericht. Camping Duinoord is geopend van 1 april tot 1 november.

 

Dit artikel is geschreven door: Wendy Oude Veldhuis van Animatiewerk.nl
Animatiewerk.nl verzorgt animatieteams en animatieprogramma’s op vakantieparken.

 

[1] Bron: CBS onderzoek 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *