SVR kijkt tevreden terug op 2014

Kamperen bij de boer is nog steeds in trek. In 2014 telde de Stichting Vrije Recreatie (SVR) ruim 9 miljoen overnachtingen, een stijging van 5% ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal SVR campings is het afgelopen jaar nagenoeg gelijk gebleven.

Dat kamperen bij de boer nog steeds populair is, was op 31 januari tijdens de SVR vakantiebeurs in Den Bosch goed te zien. Ruim 2 uur na opening van de beurs werd de 6500e bezoeker verwelkomd. Het uiteindelijke bezoekersaantal overtrof de verwachtingen; er werden 8000 bezoekers verwacht maar het werden er bijna 1000 meer. Op de beurs waren campinghouders uit binnen- en buitenland aanwezig. De SVR kent 1200 Nederlandse campings en 800 buitenlandse, waarvan ruim 300 zich in Frankrijk bevinden.

Kinderen zijn de toekomst
Hoewel de meeste beursbezoekers 50 plussers zijn, richten steeds meer SVR campings zich op gezinnen met kinderen. Voorzitter Corine van Mill: “We willen de jeugd meer gaan betrekken op de camping. Veel jonge kinderen vinden het leuk om te helpen bij het melken of om erbij te zijn als er een kalfje wordt geboren. Kinderen zijn de toekomst dus deze doelgroep is ook voor ons erg belangrijk.” SVR Camping en Geitenkaasboerderij De Brommels in Winterswijk is hier een goed voorbeeld van. Deze camping richt zich, met name in de schoolvakanties, voornamelijk op kinderen. Kinderen mogen helpen in de kaasmakerij, bij het voeren en melken van de geiten en er worden zelfs wandelingen met geiten georganiseerd.

Toeristenbelasting
Nog steeds kijkt de SVR naar de mogelijkheden om verdere verhogingen van de toeristenbelasting tegen te gaan. Een samenwerking met andere belanghebbende organisaties, zoals de VEKABO, is daarbij noodzakelijk. Van Mill:” Het zal niet lukken om de toeristenbelastingen omlaag te krijgen, maar we gaan ons wel verder inzetten om eventuele verdere verhogingen tegen te gaan.”

Meer informatie: www.svr.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *