Wie heeft het niet meegekregen? In Zeeuws Vlaanderen wordt een gebied weer deels onder water gezet. Daarvoor moeten bewoners, landbouw- en recreatiebedrijven wijken. Maar er ontstaan ook weer nieuwe mogelijkheden; In het plan Waterdunen is veel ruimte voor natuur en recreatie. Geïnteresseerden kunnen vanaf 1 mei terecht in de Grote Kerk van Groede voor een expositie over de plannen.
Beleef Waterdunen
Als u over de houten plankier de belevingsbox inloopt, beleeft u Waterdunen letterlijk. U hoort en ziet de vogels en krijgt een goed beeld van het natuurgebied. Op de informatiezuilen leest u alles over het project Waterdunen. Via een beeldscherm zijn de website en de film over Waterdunen te bekijken en kunt u informatie krijgen over ‘zusterprojecten’: het Zwin, de Grevelingen en Minsmere (GB). Kinderen kunnen in een bootje spelenderwijs via een beeldscherm door Waterdunen varen. Op de vide kunt u met een verrekijker op zoek gaan naar de verschillende vogelsoorten die straks in Waterdunen voorkomen. Na afloop kunt u de brochure over Waterdunen meenemen om alles nog eens na te lezen.
Onderdeel van Natura People
De expositie over Waterdunen wordt gefinancierd vanuit Natura People, onderdeel van het Europese programma Interreg. De organisatie wil de economische en sociale samenhang in de hele EU
versterken door samenwerking te bevorderen. Natura People werkt aan een internationaal netwerk om de bekendheid en waardering van gebieden langs de zuidelijke Noordzeekust te vergroten. Ook worden bezoekerscentra opgezet of verbeterd en stimuleert Natura People internationale kennisdeling tussen de beheerders van de gebieden. Hierdoor zal het toerisme in de projectgebieden toenemen. De expositie laat de verbinding zien tussen natuur(behoud), recreatie, economie en toerisme. Dit draagt bij aan de uitstraling van deze gebieden, één van de doelen die Natura People stelt.
Meer informatie (o.a. openingstijden): www.waterdunen.com