Winnaars Vakantiebeurs Awards 2016 bekend

De zes winnaars van de Vakantiebeurs Awards 2016 zijn bekend. De gelukkigen werden dinsdag bekendgemaakt op de Vakantiebeurs in Utrecht. De Nederlandse consument kon online stemmen op zijn favoriete nominatie.

zebra-safariDe zes winnaars zijn: de virtuele gorilla, een nomadenreis door de Sahara, op fotoreis naar het Noorderlicht, een luxe fietsreis, kennismaken met het kloosterleven en sfeervolle waterlodges in Brabant.

Winnaar Categorie Verre Bestemmingen: Matoke Tours
Matoke Tours heeft een wereldprimeur met de lancering van de eerste virtuele reisbrochure ‘Virtual Gorilla’ op de Vakantiebeurs 2016. De consument kan zich nu letterlijk inleven in zijn toekomstige reis, met virtual reality komt er een nieuwe dimensie bij. Het jurycommentaar luidde: “Dit vormt echt een noviteit. Het lijkt de start van een nieuw tijdperk voor de reisbranche.

Lees ook: 
– Virtual reality-brillen: consument heeft er hoge verwachtingen van

Winnaar Categorie Steden & Cultuur: Barrio Life
In het dorpje Zagora in Zuid Marokko biedt Barrio Life aanstaande Sahara-reizigers een tweedaagse cursus ter voorbereiding op hun 14-daagse reis met een groep nomaden door de woestijn. Het is een nomadeninburgeringscursus die gegeven wordt door lokale gidsen en nomaden om reizigers alvast kennis te laten maken met de gewoonten en gebruiken.
Volgens de jury biedt de cursus “…Een grote meerwaarde voor de reiziger om goed geïnformeerd en met respect deze reis te gaan beleven. Origineel, integer, gericht op de Marokkaanse cultuur.”

Winnaar Categorie Cruises & zeilen: Norge Reiser
Norger Reiser heeft een speciale fotoreis op een boot naar het Noorderlicht in het Noorden van Noorwegen, die begeleid wordt door de professionele natuurfotograaf Marco de Paauw. “Origineel om deze bijzondere reis waarbij men mogelijk het Noorderlicht kan zien te laten begeleiden door een echte natuurfotograaf”, aldus de jury.

Winnaar Categorie Outdoor & Sport: Bike Tours
Bike Tours biedt een luxe fietsreis. De fietsers worden begeleid door een gids met camper waarin traditioneel en lokaal gekookt wordt. Zo komt men op de meest exclusieve locaties waar men heerlijk kan genieten van lunch of diner. En dat alles met Wifi ter plekke. Het jurycommentaar: “Deze reizen volgen de trend van het actief en buiten bezig zijn maar wel met de nodige luxe. Origineel product.

Winnaar Categorie Familie & kinderen: Parque dos Monges
Dit Monnikenpark is gebouwd als een natuur- en cultuurpark en biedt op een educatieve en kindgerichte manier een kennismaking aan met het kloosterleven van de monniken. De kinderen leren op een leuke manier over de gebruiken en de tradities van monniken. “Een originele en leuke manier om kinderen toch cultuur bij te brengen tijdens de vakantie“, was het deskundige oordeel.

Winnaar Categorie Kampeer & Camping: Recreatiepark TerSpegelt
Dit is een vijfsterren recreatiepark in Eersel Brabant met activiteiten die gericht zijn op innovatie. Dit jaar worden nieuwe, luxe waterlodges gebouwd. Comfortabele en sfeervol ingerichte lodges met een eigen aanlegsteiger. Het commentaar: “Een mooi, nieuw en innovatief product dat goed aansluit bij de wens van de reiziger die wil kamperen maar met de nodige luxe.” Dit recreatiepark maakt ook deel uit van Holland Topcampings. 

Lees ook: 
– Nieuw samenwerkingsverband: Holland Topcampings

De jury
De vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op originaliteit, innovatiekracht, de mate waarin wordt ingespeeld op vakantietrends, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid. De jury bestaat uit: Marloes de Vries (Projectleider bij NBTC- NIPO), Isabel Mosk (Online strateeg en reisblogger), Irene Gunneweg (Onderwijsmanager School voor Toerisme & Recreatie ROC Mondriaan) en Sander Beunk (Campagne Manager Leisure Jaarbeurs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *