Vekoma bouwt interactieve rollercoaster met waterspel

De Nederlandse rollercoasterbouwer Vekoma bouwt in het nieuwe Yas Waterworld, Abu Dhabi een spectaculaire rollercoaster waarbij de bezoeker met laserguns en waterbommen, tijdens de rit actief een spel kan spelen.   

Coastertype: Splash Party

De ‘SPLASH PARTY’ interactieve rollercoaster, krijgt in Yas Waterworld de naam ‘Bandit Bomber’. De rit gaat over 515 meter en de coaster heeft een capaciteit van 700 bezoekers  per uur. Na de lift (23m) vliegen de bezoekers met een snelheid die oploopt tot 50 km/uur over de splash zones, waar de interactieve  ‘wapens’ in gebruik worden gesteld.

Gamification
Red. Deze nieuwe coaster past uitstekend in de trend ‘Gamification‘. Steeds vaker worden rides en speeltoestellen interactief gemaakt d.m.v. een spel. Daarmee verandert een attractie van een passieve ervaring in een actieve belevenis. Een van de eersten die met een ride inspeelde op deze trend was Phantasialand met Mouse au Chocolat. Een oude, meer mechanische versie, van een ride met schietspel is te vinden in Hellendoorn in de Discovery Club

Meer informatie: www.vekoma.com

Yas Waterworld
Yas Waterworld is een ambitieus attractiepark in Abu Dhabi met in totaal 43 ‘rides en slides’. Er wordt op dit moment nog volop gewerkt aan de realisatie van het park, dat in het vierde kwartaal van 2012 de deuren opent.

meer informatie: www.yaswaterworld.com

Een interview met general manager Mike Oswald, is te lezen op www.blooloop.com

visualisatie van de attractie in Yas Waterworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *