Twee reuzenpanda’s komen naar Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark in Rhenen krijgt twee reuzenpanda’s te leen van de Chinese overheid. Dat blijkt in de praktijk een enorme trekpleister. In 2013 kreeg het Belgische park Pairi Daiza 2 Reuzenpanda’s in huis. Zij behaalden het eerstvolgende jaar voor zowel een bezoekersstijging ((+12%) als een omzetstijging (+32%)

Natuurbeschermingsprogramma
Tegenover de extra inkomsten staan ook flinke investeringen. Zo worden hoge eisen gesteld aan het verblijf en de verzorging van de dieren. Aan de komst van de panda’s zijn voor de Nederlandse staat geen kosten verbonden. Met de komst van de reuzenpanda’s committeert Ouwehands Dierenpark zich aan een uitgebreid natuurbeschermingsproject. Naast de komst van de reuzenpanda’s naar Rhenen zal er jaarlijks een bijdrage gedaan worden ter ondersteuning van de werkzaamheden van het Wolong Giant Panda Centre. Dit centrum richt zich op de bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda, onderzoek, fok en het terugplaatsen van de reuzenpanda in het wild.

Berenspecialist
Ouwehands Dierenpark laat weten dat er de afgelopen jaren frequent contact is geweest met State Forestry Administration, Chinese Wildlife Conservation Association, het Wolong Giant Panda Centre en andere Chinese instanties. De jarenlange inspanningen hebben er nu toe geleid dat Ouwehands Dierenpark kan toetreden tot dit unieke natuurbeschermingsproject. De dierentuin heeft decennia lang expertise opgebouwd op het gebied van fok, verzorging, huisvesting, bescherming van en onderzoek naar beren.

Ervaringen in Pairi Daiza
Het Belgische Pairi Daiza kan als voorbeeld dienen voor een succesvolle plaatsing van reuzenpanda’s in een park. In 2013 werd, op voordracht van premier Elio di Rupo, de Waalse dierentuin aangewezen als beste huisvestingsplek voor de bijzondere dieren. Daar is inmiddels een uitgebreide panda-zone verschenen, met voor de panda’s een binnen en buitenverblijf. Het publiek wordt uitgebreid geïnformeerd en er is zelfs een eigen souvenirshop naast de panda’s gecreëerd. Een beeldimpressie uit Pairi Daiza:

Meer informatie: www.ouwehand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *