Binnenkort wordt de website Gelderseroutes.nl met bijbehorende app gelanceerd door Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. De provincie Gelderland en twee Regionale Bureaus voor Toerisme in de Achterhoek en Regio Arnhem Nijmegen ondersteunen RBT Rivierenland hierbij.
Mede dankzij de uitstekende infrastructuur, aantrekkelijke omgeving en gastvrije ondernemingen staat Gelderland in 2014 op één als populairste fiets- en wandelprovincie. Dat is een positie die zij graag willen behouden.
Langs een gemiddelde recreatieve route liggen ongeveer 30 toeristische bedrijven die passanten graag als klant verwelkomen. Door samen te werken aan promotie en ontwikkeling van een route kunnen kosten worden gedeeld en promotiekracht vergroot. RBT Rivierenland neemt de ontwikkeling van de technologie voor haar rekening en schept daarmee randvoorwaarden voor nieuwe toeristische samenwerkingsverbanden.
Sterke routes, die op dit moment al veel bezoekers trekken, zijn natuurlijk ook op dit platform aanwezig. Voorbeelden zijn de Hanzefietsroute op de Veluwe, de Liberation fietsroute rondom Arnhem, de Kastelenroute in de Achterhoek en de Sterke Dijkenroute in het Rivierengebied.
Naast de routes die al een naam hebben opgebouwd, wil het platform vooral ook veel nieuwe suggesties bieden, en daarmee de kans op herhaalbezoek vergroten. Dat kunnen verschillende soorten routes zijn; voor fietsers, wandelaars, kanovaarders of recreatieve nichemarkten. Elke route wordt online weergegeven op een kaart en verrijkt met ‘tips voor onderweg’. Dat zijn o.a. bezienswaardigheden onderweg, maar ook bedrijven die de passanten iets te bieden hebben, zoals restaurants, overnachtingen of winkeltjes. Beelden spelen een belangrijke rol; daarmee wordt de bezoeker verleid en nieuwsgierig gemaakt. Bij elke route worden foto’s en te zijner tijd ook video’s geplaatst die een impressie geven van de beleving onderweg.
Rol van bedrijven
Een populaire route bouw je niet alleen maar samen met anderen. Hoe meer waardevolle tips er aan een route gekoppeld zijn, des te groter de aantrekkingskracht van een route. Meedoen is simpel, snel en betaalbaar. Vanaf € 50,00 wordt een Tip voor Onderweg opgenomen. Wil je extra opvallen, plaats dan een arrangement, actie of ontwikkel een eigen route. Met je deelname word je onderdeel van een sterk regionaal routenetwerk en lift je mee op landelijke promotie door de Regionale Bureaus voor Toerisme. Maar ook zélf ben je een belangrijk promotiekanaal. Door slimme technologie plaats je de route eenvoudig en kosteloos op je eigen website.
De routewebsite wordt officieel gelanceerd op de vakdag van de vakantiebeurs in Utrecht (14 januari 2015).
Meer informatie en deelnemen: www.Gelderseroutes.nl/deelnemen