Nieuwe marketingmodellen rondom recreatieve routes

Een toeristisch/recreatieve route profileren als merk biedt kansen voor horeca, attracties en andere bedrijven die langs de route zijn gevestigd. Tijdens het congres ‘Help, in zit aan een route’ werden verschillende ontwikkelingen en kansen bekeken, o.a. Hoe organiseer je de samenwerking? Wat zijn de digitale kansen? en hoe zorg je er voor dat de reiziger ook even bij jou stopt?

De route als merk is niet nieuw; denk maar eens aan ‘Route 66’ of ‘De Donauroute’. Het laat wel zien dat een route net zo bekend kan worden als een streek. Een route heeft nog een voordeel; het werkt verbindend:
– met een route kun je een thema verbinden
– samenwerken in promotie wordt eenvoudiger dankzij een route.

Een beknopt overzicht van de sprekers op het routecongres:

(Een whitepaper met concrete aanbevelingen is binnenkort beschikbaar bij Pleisureworld.)

Kees van Wijk, directeur VVV Nederland
Routes op internet worden georganiseerd door de recreant; bedrijven laten kansen liggen. Met goed uitgezette routes kunnen prima inspelen op de trend ‘authenticiteit’ en ‘meet the locals’.
www.vvv.nl

Wouter Gijsbertsen, Cliptoo
Het bedrijf Cliptoo verzorgt routes op internet en mobiele telefoon. De tijd van een pdf met een route ligt inmiddels achter ons. Er zijn allerlei technische ontwikkelingen die de routes veel meer vermarktbaar, beleefbaar en interactiever maken, o.a.:
– op internet kun je met filmpjes sfeerbeleving en een verhaal toevoegen.
– routes worden gedeeld en beoordeeld via internet (Facebook fanpage maken)
– routes op smartphones bieden kansen voor locatiegebonden aanbiedingen
– Vooraf uitstippelen van routes via internet is populair
www.cliptoo.nl

Walter Nieuwendijk, Dutch Bicycle Group (o.a. Union fietsen)
Nieuwendijk presenteerde het Fiets Zeker Plan; een geautomatiseerd systeem waarbij de fietsen worden geleverd door de DBG en de marge van de ondernemer op 30% ligt. DBG zorgt voor regelmatig onderhoud van de fietsen en kan extra fietsen aanleveren bij grotere groepen. Er is ook een marketingondersteuning voor de verhuur van fietsen op www.planjefietsroute.nl.
www.dutchbicyclegroup.nl

Richard de Bruin, directeur RTB Rivierenland
De markt is veranderd; informatie is kopieerbaar. Dus geef de beschikbare informatie gratis weg. Rivierenland deelt gratis routekaarten, magazines en ansichtkaarten uit. Het geld wordt verdiend met unieke belevenissen; dus in de horeca en de attracties op de route. En die vind je in Rivierenland. Met een bord van FietsTop maak je duidelijk dat je bedrijf een warm welkom biedt aan fietsers.
www.rivierenland.biz
www.fietstop.nl

Het congres ‘Help, ik zit aan een route’ is georganiseerd door Pleisureworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *