Grootste duikbassin in de Benelux wordt gevuld

In het Belgische Beringen wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe innovatieve duikattractie ‘TODI’; Duiken in een gethematiseerde onderwaterwereld tussen de zoetwatervissen. Gisteren was het moment om de kranen open te zetten. Het vullen van de locatie kan nog wel even duren, want er past 6,2 miljoen liter water in.

De kraan wordt officieel geopend
De kraan wordt officieel geopend

Zie ook ons eerdere artikel: Duikcentrum vol beleving wordt nieuw pareltje recreatiesector

Bij de officiële start van het vullen van het bassin waren diverse betrokken aanwezig.
De Belgische duiksector kijkt reikhalzend uit naar deze accommodatie die jaarrond duiken mogelijk maakt; “een prima locatie om te gaan oefenen voordat het duikseizoen start en een kans om nieuwe doelgroepen enthousiast te maken voor het duiken.”
Stijn Bijnens, CEO van investeringsmaatschappij LRM heeft het volste vertrouwen in dit project: “Dit duikcentrum heeft een bovenregionale uitstraling en richt zich op duikliefhebbers in een straal van 200 km. Investeringen in de vrijetijdseconomie geven de hele provincie Limburg een enorme boost. Dat is een gezonde markt die ook zorgt voor veel werkgelegenheid; waarbij wij specifiek aandacht besteden aan het laaggeschoolde segment.”

TV Limburg maakte een reportage:

Een beeldimpressie
Tijdens ons vorige bezoek was de gethematiseerde onderwaterwereld nog niet af. Inmiddels zijn de kunstwerkjes (gemaakt door 2Create) klaar en was er een fotomoment voordat de kranen open gingen. De sculpturen zijn van solide spuitbeton; dus geen holle ruimtes. Op diverse plekken zijn schuilplekken voor grote en kleine vissen gecreëerd. Een impressie:

Op 28 oktober 2016 wordt TODI officieel geopend

Meer informatie: www.todi.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *