Foodservice Toverland als best beoordeeld in categorie ‘Leisure’

Tijdens de GfK Out of Home Formule Awards voor foodservice is Toverland in de prijzen gevallen in de categorie ‘Leisure’. In deze categorie werden zeventien grote pretparken en dierentuinen door de bezoekers beoordeeld op het foodservice aanbod binnen het park.

130603_Magische_Vallei_37
Terras Magische Vallei, Toverland

Beleving en gastvrijheid
Opvallend zijn de grote verschillen tussen parken waarbij de winnaar Toverland goed scoort op gastvrijheid en beleving maar daarnaast ook het verschil weet te maken met haar prijsimago. Burgers Zoo eindigt als tweede en scoort met name hoog op loyaliteitsaspecten als waarmaken van verwachtingen en herhalingsbezoek. Efteling scoort goed op gastvrijheid en beleving en kent veel aanbevelers voor de foodservice in het park. De lagere scores op prijsaspecten bezorgen de Efteling uiteindelijk de derde plaats.

Out of home

GfK Out of Home Formule Award is een waarderingsprijs voor organisaties die zowel op beleving & gastvrijheid als op prijs & kwaliteit goed scoren. Ook loyaliteit is één van de beoordeelde factoren in het GfK consumentenonderzoek waarbij ruim 60 formules zijn beoordeeld op twintig aspecten door ruim 6000 gasten. De jaarlijkse GfK Out of Home Formule Awards worden uitgereikt in samenwerking met Out-of-Home Shops.

Een overzicht van de positionering van diverse attractieparken:

[Subtitle of presentation]

De prijzen in andere categorieën gingen naar:

Flinke stijging bezorgt BP eerste plaats in ‘On the Move’
BP is de winnaar van de categorie ‘On the Move’. Zij maken een grote sprong in waardering en stijgen van de vijfde naar de eerste plaats in de categorie ‘On the move’. Foodservice in BP tankstations scoort vooral goed op snelheid van de bediening, hygiënische bereiding en goede kwaliteit van het eten. Starbucks, winnaar van vorig jaar, volgt op de tweede plaats en scoort goed op de kwaliteit van de dranken. Julia weet te scoren met beleving en gastvrijheid en bezet net als vorig jaar de derde plaats in deze categorie.

Plaza Food for All hoogste score in ‘Fastservice’
Plaza Food for All wint met hoge scores op zowel gastvrijheid als prijs en kwaliteit de categorie ‘Fastservice’. Vorig jaar stond Plaza Food for All op de derde plaats. Nu passeren ze Kwalitaria, de winnaar van vorig jaar die op de tweede plaats eindigt. De waardering van Kwalitaria is overigens gelijk gebleven aan de score van afgelopen jaar. Ook Kwalitaria scoort hoog op onder andere gastvrijheid. Nieuw in de top drie is Snackpoint waar vooral de kwaliteit van eten wordt gewaardeerd.

Douwe Egberts Café wint in categorie ‘Shopper Horeca’
Winnaar in de categorie ‘Shopper Horeca’ is de formule Douwe Egberts Café. De formule stijgt van de vierde naar de eerste plaats en scoort zowel met de kwaliteit van de dranken als beleving en gastvrijheid. De nummer twee Bagels & Beans scoort erg hoog op vriendelijkheid van het personeel, maar verliest toch in de breedte wat terrein ten opzichte van vorig jaar. De nummer drie, Delifrance oogst waardering met de kwaliteit van het eten en de hygiënische bereiding.

Hutten wint in de categorie ‘Catering’
Nieuw is de categorie ‘catering’ waarin de tien grootste organisaties in bedrijfscatering zijn beoordeeld door de eigen gasten. De drie genomineerden Hutten, Prorest en SAB scoren goed op de aspecten vriendelijkheid, schone locaties en hygiënische bereiding. Hutten weet de overwinning binnen te slepen, doordat zij door hun eigen gasten het beste beoordeeld worden. Op de tweede plaats in deze categorie eindigt Prorest, nipt voor SAB die de top drie compleet maakt.

Bron: persbericht GfK

Meer informatie: Themarestaurants Toverland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *